Juventus vergroot dankzij kleine zege kloof met Napoli

In de top van de Serie A liet Napoli dure punten liggen tegen Chievo. Koploper Juventus won in eigen huis nipt van Catania, terwijl de nummer drie van Italië, AC Milan, vrijdag al wist te winnen.

Juventus – Catania 1-0Juventus heeft na de remise tegen Napoli (1-1) en de nederlaag tegen AS Roma (1-0) weer een competitiewedstrijd gewonnen. In eigen huis maakte de koploper geen fout tegen Catania.

In de eerste helft wist de koploper uit Turijn de bezoekende ploeg niet over de knie te leggen. Goede reddingen van doelman Mariano Andújar en het houtwerk van het Catania-doel zaten de inzetten van onder anderen Giorgio Chiellini, Mirko Vucinic en Sebastian Giovinco in de weg.

Na de onderbreking was het wel raak voor De Oude Dame. Invaller Emanuele Giaccherini (foto), die net vijftien minuten in het veld stond, besliste in de extra tijd van de wedstrijd het duel met zijn treffer.

Door de winst op Catania loopt het elftal van trainer Antonio Conte verder uit op achtervolger Napoli, dat zondag verloor van Chievo (2-0). De marge is nu negen punten. Juventus is koploper in Italië met 62 punten uit 28 wedstrijden. Catania bezet na deze speelronde de achtste plaats met 42 punten.

Chievo – Napoli 2-0Napoli heeft zaterdagmiddag kostbare punten verloren in de strijd om het kampioenschap. Op bezoek bij het laag geklasseerde Chievo verloor de ploeg van trainer Walter Mazzarri vrij kansloos.

De Napolitanen lieten geen moment zien dat het nog volop meedoet in de strijd om de titel in de Serie A. Het zwakke spel van Napoli gaf Chievo, dat in de onderste regionen bivakkeert, de mogelijkheid om voor rust al de wedstrijd te beslissen door treffers van Boukary Dramé en Cyril Théréau. Napoli kreeg in de tweede helft wel de mogelijkheid op de aansluitingstreffer nadat scheidsrechter Gianluca Rocchi een strafschop aan de bezoekers toekende. Napoli-topscorer Edinson Cavani (foto) nam plaats achter de bal, maar faalde oog in oog met doelman Christian Puggioni.

Napoli behoudt ondanks de nederlaag wel de tweede plaats, maar zag koploper Juventus drie punten uitlopen na de winst op Catania (1-0). Chievo bezet mede door de winstpartij plaats zestien in de Serie A.

Overige uitslagenAtalanta Bergamo - Pescara 2-1Cagliari - Sampdoria 3-1Parma - Torino 4-1Palermo – Siena 1-2

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.