Juventus simpel naar kwartfinale door winst op Celtic

Juventus heeft zich woensdagavond kinderlijk eenvoudig voor de kwartfinale van de Champions League geplaatst. Waar de Italianen in Schotland nog met 3-0 te sterk waren voor Celtic, volgde er vanavond in een kletsnat Turijn een 2-0 overwinning. De Italiaanse koploper kwam geen moment in de problemen.

Juventus simpel naar kwartfinale door winst op Celtic

Door de riante uitgangspositie kon Juve-trainer Antonio Conte het zich permitteren enkele vaste waarden (of spelers die op scherp stonden) rust te gunnen. Voor Celtic was de opgave helder. Een unicum, nog nooit maakte een ploeg in het miljoenenbal een 0-3 thuisnederlaag goed in een tweeluik, was benodigd voor een plek bij de laatste acht.

De hoop op 'het wonder van Turijn' kon na 24 minuten de ijskast in. In de eerste gevaarlijke aanval had doelman Fraser Forster nog wel een antwoord op een schot van Fabio Quagliarella, maar was de rebound een gemakkelijke prooi voor Alessandro Matri: 1-0 (op de foto in het midden is de goal zichtbaar, onderin de feestende Matri). In het vervolg was het aan een knappe redding van Juve-sluitpost Gianluigi Buffon (foto boven) te danken dat een eretreffer uitbleef. Hij ranselde een van richting veranderd schot uit zijn doel en hield hiermee een fraaie reeks intact. Voor aanvang van het tweede duel met Celtic was Juventus al 400 minuten (bijna vier en een halve wedstrijd) zonder tegentreffer, omdat ook de van een blessure teruggekeerde Georgios Samaras geen potten kon breken bij Celtic liep die teller door naar 490 minuten. Buffon nam die gehele reeks voor zijn rekening.

Omdat Celtic in de tweede helft helemaal niet meer gevaarlijk werd en Quagliarella met een intikker de 2-0 maakte na een breedtepass van Arturo Vidal (die de bal op maat kreeg van Andrea Pirlo), zette Juventus ook een andere serie voort. Inclusief de zege van vanavond is de ploeg al achttien Europese duels op rij ongeslagen.

Juventus zal tijdens de loting horen wie in de kwartfinale de volgende tegenstander zal zijn. Vanavond plaatste ook Paris Saint-Germain zich, waar dinsdag Real Madrid en Borussia Dortmund dat al deden.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen