Thiago Silva terug bij PSG, Juve spaart vaste waarden

Gregory van der Wiel en David Beckham starten woensdagavond op de bank als Paris Saint-Germain in eigen huis een 2-1 voorsprong verdedigt tegen Valencia. Net als bij Juventus-Celtic staat er een ticket voor de kwartfinale van de Champions League op het spel. Vanwege de riante 3-0 voorsprong treedt Juventus aan zonder enkele vaste waarden, onder meer zonder twee van de drie spelers die op scherp staan.

Thiago Silva terug bij PSG, Juve spaart vaste waarden

Paris Saint-Germain - Valencia

Bij Paris Saint-Germain maakt Thiago Silva (foto) zijn rentree na bijna twee maanden afwezigheid vanwege een hamstringblessure. De geschorste Zlatan Ibrahimovic wordt in de aanval vervangen door Lucas Moura, waardoor op het middenveld een plaats vrijkomt voor Clément Chantôme. Ook Marco Verratti zit een schorsing uit.

Naast Moura is Ezequiel Lavezzi de tweede spits van PSG. Gregory van der Wiel start op de bank, net als David Beckham.

Valencia kan niet beschikken over haar centrale verdedingsduo Adil Rami en Ricardo Costa. Rami heeft een dijbeenblessure en Costa heeft last van zijn hamstring. Voor hen in de plaats spelen Victor Ruíz en Jérémy Mathieu centraal. Aly Cissokho neemt de linksbackpositie van de Fransman over.

Klik hier voor de opstellingen.

Juventus - CelticJuventus treedt woensdagavond in de Champions League aan tegen Celtic met allesbehalve de vaste basiself. Spelers als Giorgio Chiellini, Sebastian Giovinco, Mirko Vucinic en Kwadwo Asamoah starten op de bank. Claudio Marchisio en Stephan Lichtsteiner zitten zelfs helemaal niet bij de selectie. Die twee staan net als Arturo Vidal op scherp en missen bij een gele kaart het eerste kwartfinaleduel. Vidal start als enige van hen wel.

Juventus kan zich dergelijke wisselingen veroorloven omdat het heenduel in Schotland in een 0-3 zege eindigde. Toen waren Marchisio en Vucinic allebei verantwoordelijk voor een treffer. Alessandro Matri nam de andere Juve-goal voor zijn rekening.

Bij Celtic keert Georgios Samaras terug in de basis. Hij moest het heenduel nog aan zich voorbij laten gaan vanwege een blessure. De Griek, voormalig spits van SC Heerenveen, is de aanvoerder van de Schotten. Mikael Lustig en aanvoerder Scott Brown ontbreken vanwege een blessure.

Pas één keer in een Europees toernooi maakte een ploeg een 0-3 nederlaag goed. Dat was Dinamo Boekarest bij Slovan Liberec in de Europa League van het seizoen 2009/10. In de Champions League had een dergelijk scenario nog nooit plaats.

Klik hier voor de opstellingen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen