Rode kaart Zlatan werpt smet op zege PSG in Valencia

Paris Saint-Germain heeft een grote stap gezet op weg naar de laatste acht van de Champions League. De onnodige rode kaart van Zlatan Ibrahimovic zorgde voor een bittere nasmaak na de 2-1 zege in Valencia.

PSG-trainer Carlo Ancellotti opteerde voor de Braziliaanse jongeling Lucas Moura ten faveure van de meer ervaren Jérémy Ménez. De Italiaanse coach kreeg al in de eerste helft het gelijk aan zijn zijde, met vrij zicht op een plaats in de kwartfinales.

In de negende minuut was Lucas al dicht bij een doelpunt. De paal voorkwam dat het schot van ruime afstand een treffer opleverde. Op slag van rust liet de Braziliaan zien waarom Paris Saint-Germain 35 miljoen euro overmaakte naar São Paulo om zich deze winter te verzekeren van de diensten van de twintigjarige aanvaller.

Met een fraaie individuele actie speelde hij zich op de achterlijn vrij om vervolgens Javier Pastore te bedienen. De Argentijnse aanvaller prikte de bal in het Valencia-doel en profiteerde zo van het voorbereidende werk van Lucas (2-0).

Met het doelpunt van Pastore was de wedstrijd al min of meer beslist. In de tiende minuut had Ezequiel Lavezzi al de score geopend met een snoeihard schot, waarop doelman Vicente Guaita geen antwoord had.

DefensieMaar het duel was ook beslecht gezien de defensieve prestatie van Paris Saint-Germain. Een voorsprong staat bij de Fransen zo goed als gelijk aan een succes. De ploeg van Ancelotti heeft een zeer solide defensie staan voor doelman Salvatore Sirigu. De Italiaanse doelman incasseerde in de groepsfase slechts drie tegentreffers.

De tweede helft vertoonde hetzelfde beeld als de eerste. Valencia probeerde tevergeefs de nul van het scorebord te krijgen. Veel kansen werden ondanks een overwicht niet gecreëerd, en als die zich voordeden dan was het vervolg niet goed zoals Roberto Soldado en invaller Nelson Valdez onderstreepten.

Paris Saint-Germain toonde zich in de tegenaanval beduidend gevaarlijker. Lavezzi en Zlatan Ibrahimovic lieten echter na de machteloze Spanjaarden de genadeklap uit te delen. Met iets meer precisie was de score flink opgelopen.

Dat gebrek aan effectiviteit kan PSG nog duur komen te staan. Want in de laatste minuut verkleinde Adil Rami onverwachts de achterstand. Ook een 2-1 zege in Mestalla biedt veel perspectief om over twee weken niet in problemen te komen in Parc des Princes, zeker gezien het krachtsverschil.

Toch was er meer reden tot ontevredenheid in het Parijse kamp na afloop. Ibrahimovic kreeg van scheidsrechter Paolo Tagliavento een directe rode kaart voorgehouden na een overtreding op Andrés Guardado en is er sowieso niet bij in de return.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.