Juventus vervolgt jacht op eigen Europese recordserie

Juventus bleef door de 2-0 overwinning in de thuiswedstrijd tegen Celtic voor de achttiende opeenvolgende wedstrijd in Europa ongeslagen.

Juventus vervolgt jacht op eigen Europese recordserie

Sinds Juventus (op de foto coach Antonio Conte) op 18 maart 2010 in de achtste finale van de Europa League met 4-1 van Fulham verloor, volgde een serie van achttien wedstrijden (negen zeges en negen gelijkespelen) zonder nederlaag. Het clubrecord (daterend uit de periode november 1969 - maart 1972) staat op twintig achtereenvolgende wedstrijden zonder verliespartij.

De laatste nederlaag in Turijn is van nog langer geleden. Bayern München klopte Juve op 8 december 2009 met 1-4. In het nieuwe stadion leed de Italiaanse kampioen nog nooit een nederlaag.

In het seizoen 2010/2011 kwam Juventus uit in de Europa League. Na vier gewonnen voorrondeduels overleefde de club de groepsfase niet terwijl er niet werd verloren. Alle groepsduels (tegen Lech Poznan, Manchester City en Red Bull Salzburg) eindigden opmerkelijk genoeg in een gelijkspel.

Een seizoen later kwam Juventus niet uit in Europees verband. De terugkeer op het hoogste podium dit jaar werd opgeluisterd met drie onbesliste duels en drie overwinningen in de groepsfase van de Champions League, plus de twee zeges op Celtic.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen