Juventus telt 94 miljoen euro neer voor Higuaín

Reacties

Juventus heeft zich definitief versterkt met Gonzalo Higuaín. Napoli kon een transfer niet tegenhouden omdat de Italiaanse kampioen de contractueel vastgestelde afkoopsom van 94 miljoen euro betaalt.

Juventus telt 94 miljoen euro neer voor Higuaín

Napoli bevestigt dinsdagavond dat Juventus de clausule van 94 miljoen euro heeft geactiveerd. De Italiaanse kampioen houdt het evenwel op een bedrag van negentig miljoen euro. De 28-jarige Higuaín is bij Juventus de opvolger van de naar Real Madrid vertrokken Álvaro Morata.

Vorige week vrijdag doorstond de Argentijnse goalgetter de medische keuring al in Turijn, waarna hij ook snel een akkoord bereikte over een contract. Deze loopt tot de zomer van 2021. Bij Juventus gaat Higuaín een spitsenduo vormen met zijn landgenoot Paulo Dybala.

Napoli verliest met Higuaín de topscorer van de Serie A van vorig seizoen. De spits was in 35 competitieduels goed voor liefst 36 doelpunten. Chelsea, Manchester United, Manchester City en Paris Saint-Germain toonden belangstelling, maar het is Juventus dat tot afgrijzen van Napoli aan de haal gaat met Higuaín. Napoli had hem veel liever verkocht aan een club uit het buitenland in plaats van aan een directe concurrent.

Higuaín, die in Europa eerder speelde voor Real Madrid, is alweer de zesde versterking voor Juventus. Eerder werden Miralem Pjanic, Marko Pjaca, Mario Lemina, Dani Alves en Medhi Benatia al vastgelegd. Daar staat behalve het vertrek van Morata tegenover dat Paul Pogba naar Manchester United lijkt te verkassen voor een recordbedrag van 120 miljoen euro.

Napoli ziet in Ajacied Arek Milik degene die zich moet ontfermen over de erfenis van Higuaín. Er zit voor de Amsterdammers een recordtransfer aan te komen, aangezien de Napolitanen 35 miljoen euro willen neerleggen voor de Poolse spits.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.