Juventus laat Tévez terugkeren naar Boca Juniors

Reacties

Carlos Tévez staat op het punt te vertrekken bij Juventus. De Argentijnse aanvaller keert terug naar zijn vaderland, waar hij voor zijn grote liefde Boca Juniors gaat spelen.

Juventus laat Tévez terugkeren naar Boca Juniors

Juventus wilde graag door met Tévez, maar de 31-jarige spits liet de club vandaag weten dat hij zijn tot 2016 lopende contract niet wil uitdienen. 'Hij heeft zijn beslissing genomen. Hij wil terug naar huis', bevestigt Juventus-directeur Pavel Nedved. 'Op momenten zoals deze kun je spelers niet in de weg staan.' Eerder liet Nedveds collega-directeur Giuseppe Marotta al weten dat hij Tévez niet zou dwarsbomen: 'Voetballers zijn ook maar mensen. Als Carlos naar huis wil, zullen we meewerken.'

Onder welke voorwaarden Tévez bij Juventus vertrekt is nog niet duidelijk. Italiaanse media melden dat Juve hoopt een kleine transfersom te ontvangen van Boca. Een andere mogelijkheid is dat Carlitos zijn contract laat ontbinden.

Tévez kwam in 2013 over van Manchester City en werd sindsdien twee keer op rij als topscorer kampioen met Juventus. Deze jaargang maakte hij twintig competitiedoelpunten; in 2013/2014 bleef hij op negentien treffers steken. Naast Juventus en City diende hij in Europa ook Manchester United en West Ham United. Tévez begon zijn carrière in 2001 bij Boca Juniors en speelde ook voor de Braziliaanse grootmacht Corinthians.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.