Juventus op spitsenjacht vanwege heimwee Tévez

Reacties

Juventus bereidt zich met frisse tegenzin voor op een vertrek van Carlos Tévez. De 31-jarige Argentijn is voornemens de club te verlaten voor zijn grote liefde Boca Juniors. Over zijn opvolger wordt al onderhandeld.

Juventus op spitsenjacht vanwege heimwee Tévez

Tévez heeft de wens zijn loopbaan af te sluiten bij zijn favoriete club nooit geheim gehouden. Er werd altijd aangenomen dat hij pas na het verstrijken van zijn in 2016 aflopende contract zou vertrekken. Juve lijkt echter van een koude kermis thuis te komen. Volgens Il Corriere della Sera heeft Tévez de Turijners namelijk laten schrikken door te stellen dat hij zijn contract na dit seizoen al wil ontbinden. Die wens zou hij deze week kenbaar hebben gemaakt aan de clubleiding.

'Mijn hele familie is fan van Boca. Daar wil ik hoe dan ook mijn carrière afsluiten', zei Tévez, die tussen 2001 en 2004 voor Boca speelde, onlangs. 'Ik speel nu al jaren in Europa en ik mis mijn familie. Mijn vader, moeder en mijn broer zie ik veel te weinig. Ik ben een familieman en mijn leven ligt in Buenos Aires.'

'Als Tévez zo goed blijft voetballen als hij nu doet, vind ik het geen probleem', sprak de Argentijnse bondscoach Tata Martino over een mogelijke transfer van Carlitos naar Boca. 'Het maakt mij niet uit of hij bij Juventus of bij Boca speelt. Carlos weet zelf wat het beste voor hem is. Bovendien is Boca een fantastische club. Dat zou in mijn ogen geen stap terug zijn.'

Dybala
Juventus zou hebben ingestemd met de wens van Tévez, al hoopt de club dat de topscorer van de Serie A (zeventien goals) nog tot inkeer komt. Het nieuws rond Tévez kan echter niet los gezien worden van Juventus' belangstelling voor Paulo Dybala, het wonderkind van Palermo. De 21-jarige Argentijn is hoe dan ook bezig aan zijn laatste maanden op Sicilië.

'Voor het einde van deze maand verkoop ik hem', aldus de altijd openhartige Palermo-preses Maurizio Zamparini. 'Juventus en Roma zijn serieus geïnteresseerd, maar er zijn ook biedingen vanuit Parijs en Londen. Die gaan we binnenkort allemaal evalueren. Maar ik ga hoe dan ook rond de tafel met Juventus. Ik ben benieuwd of die club zijn bod wil verhogen.' Dybala was dit seizoen in 29 duels dertien keer trefzeker voor Palermo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.