Juventus dankt arbitrage bij bereiken halve finale

Reacties

Juventus heeft zich moeizaam geplaatst voor de halve finale van de Champions League. Op bezoek bij AS Monaco bleef het 0-0, waardoor de overwinning in de thuiswedstrijd voldoende bleek voor een plek bij de laatste vier.

Juventus dankt arbitrage bij bereiken halve finale

Waar trainer Massimiliano Allegri vooraf aangaf dat zijn Juve zeker moest scoren in Stade Louis II, lieten de bezoekers het initiatief vanaf het eerste fluitsignaal volledig aan Monaco. De club uit Turijn leunde achterover en hoopte in de tegenaanval voor gevaar te zorgen, maar het duurde lang voordat de Italianen ook daadwerkelijk een kans kregen. Carlos Tévez probeerde het een paar keer van afstand, maar doelman Danijel Subasic - die Maarten Stekelenburg op de bank hield - kwam nauwelijks in de problemen.

Monaco liet zich wel zien en kreeg na een kwartier een goede mogelijkheid toen Andrea Barzagli maar ternauwernood een voorzet van Bernardo Silva kon wegwerken. Na ruim een half uur ontsnapte Giorgio Chiellini aan zijn tweede gele kaart van de wedstrijd na een harde tackle op João Moutinho. Na een bizarre handsbal werd de verdediger al in de eerste minuut op de bon geslingerd. Ook zag scheidsrechter William Collum geen strafschop toen Geoffrey Kondogbia naar de grond ging na een duel met Chiellini en Arturo Vidal (foto boven).

En dat terwijl Juventus tijdens het heenduel acht dagen geleden goedkoop aan het enige doelpunt van de wedstrijd kwam, want toen gaf scheidsrechter Pavel Kralovec een strafschop voor een lichte overtreding van Ricardo Carvalho op Álvaro Morata. Die leek echter buiten het zestienmetergebied gemaakt te zijn.

Na rust kwam Juventus goed weg toen Gianluigi Buffon volledig mistastte bij een voorzet vanaf de linkerkant. Maar de doelman reageerde kort daarna attent toen invaller Dimitar Berbatov op hem afkwam. Met de Bulgaar als extra aanvaller, hij verving de niet okselfrisse Jérémy Toulalan, werd Monaco steeds gevaarlijker. Aan de andere kant kreeg Juve echter steeds meer ruimte. Dat werd niet goed uitgespeeld door de bezoekers, want Morata zag de volledig vrijstaande Tévez over het hoofd en liep zich vast op de Monaco-defensie.

Naarmate de wedstrijd vorderde, werd het steeds meer een schaakspel. Juventus hoefde niet zo nodig meer en Monaco liep zich keer op keer voortijdig stuk op de Italiaanse defensie. De krachten leken ook weg te vloeien bij de thuisclub, waardoor een slotoffensief uitbleef. In de slotfase was Andrea Pirlo nog dicht bij 0-1, maar zijn vrije trap van grote afstand belandde op de buitenkant van de paal.

Het bleef daardoor 0-0, wat voor Juventus voldoende was om voor het eerst sinds het seizoen 2002/03 de halve finale van de Champions League te bereiken. Daarin speelt het tegen Barcelona, Bayern München of Real Madrid. Vrijdag is de loting.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.