Real dit seizoen zonder zege tegen Atlético, Monaco is zuinig

Reacties

De laatste twee returns in de kwartfinale van de Champions League dienen zich aan. Voetbal International brengt acht feiten over de wedstrijden van woensdag: Real Madrid - Atlético Madrid en AS Monaco - Juventus.

Real dit seizoen zonder zege tegen Atlético, Monaco is zuinig

REAL MADRID - ATLÉTICO MADRID (20.45 UUR, HEEN 0-0)

● Real Madrid staat voor de moeilijke taak om de Champions League twee keer op rij te winnen. In het verleden is een club er nog nooit in geslaagd de hoogste Europese clubprijs in deze vorm te prolongeren. AC Milan won wel in 1989 en 1990 de Europa Cup I.

De Koninklijke speelde dit seizoen al zeven keer tegen Atlético en won geen enkele keer (G3, V4). Een lastige horde dus voor Real Madrid om voor de vijfde keer in successie de laatste vier van de Champions League te bereiken.

● Atlético Madrid speelde tot nu toe 44 duels in de Champions League en verloor er slechts 8, een verliespercentage van 18,2 procent. Alleen Barcelona heeft een lager verliespercentage, 17,8 procent.

● Fernando Torres maakte acht van zijn achttien treffers in de Champions League in de knock-outfase van het toernooi. Scoort El Niño tegen Real dan wordt de spits de tweede Spanjaard die voor drie verschillende clubs in de knock-outfase een doelpunt maakt. Fernando Morientes deed dit eerder voor Real Madrid, AS Monaco en Valencia.

Atlético-aanvaller Fernando Torres kan voor drie verschillende clubs in de knock-outfase van de Champions League scoren.
Atlético-aanvaller Fernando Torres kan voor drie verschillende clubs in de knock-outfase van de Champions League scoren.

AS MONACO -JUVENTUS (20.45 UUR, HEEN 0-1)

● AS Monaco verloor in het eigen Louis II Stadion nog nooit van een Italiaanse tegenstander. De laatste keer dat de Monegasken Juventus thuis ontvingen in het miljoenenbal was in het seizoen 1997/98, destijds won Monaco de return in de halve finale met 3-2. De Oude Dame ging destijds dankzij een 4-1 thuiszege wel door naar de finale.

● De Monegasken scoorden slechts zes keer in de Champions League tot nu toe. Het minste van alle kwartfinalisten. Monaco ondernam ook de minste schotpogingen (85, gemiddeld 9,44 per duel).

● Juventus staat voor de negende keer in de kwartfinale van de Champions League. Dit is een Italiaans record. I Bianconeri sneuvelden overigens in hun drie laatste pogingen de halve finale van het miljoenenbal te bereiken (Liverpool 2004/05, Arsenal 2005/06 en Bayern 2012/13).

● Indien Juventus wel de halve finale bereikt dan zou dat voor de zesde keer in de historie zijn en evenaart de ploeg AC Milan. De Oude Dame kan weer de eerste Italiaanse ploeg worden die sinds 2010 (Internazionale) de halve finale Champions League bereikt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.