Juve weer alleen koploper dankzij wonderschone goals

Juventus staat weer alleen aan kop van de Italiaanse Serie A. Dankzij twee wonderschone treffers was de Turijnse club te sterk voor Chievo, dat nooit echt aanspraak maakte op de overwinning: 1-2.

Het was tijd voor een positieve injectie van de aanvalslinie, gaf algemeen directeur Beppe Marotta van Juventus aan. Daarom haalde de club Nicolas Anelka, maar trainer Antonio Conte hield de spits de hele wedstrijd op de bank. Alessandro Matri (op de foto met Stephan Liechtsteiner) stond wel in de Turijnse voorhoede geposteerd. Hij liet zien dat Conte zich helemaal geen zorgen hoeft te maken.

Al na tien minuten schoot hij de bal ineens uit de lucht in de verre hoek. Minstens zo mooi als de afronding was de voorbereiding: Matri werd met een lepe pass op maat bediend door Arturo Vidal. Veel gevaar stichtte Juve niet, maar vlak voor rust verdubbelde het wel de score. Weer was de treffer er een van grote schoonheid.

De aanval leek spaak te lopen toen Sebastian Giovinco geen kans meer had op een schot. Maar de collega-aanvaller van Matri speelde met een bekeken hakje Stephan Liechtsteiner vrij, die direct uithaalde: 0-2.

Na rust kwam tegenstander Chievo sterker uit de startblokken. Na zeven minuten verkleinde Cyril Théréau de achterstand; uit de kluts schoot hij de bal laag in de linkerhoek. Chievo probeerde nog wel iets aan de achterstand te doen, maar de Juventus-defensie gaf geen kansen meer weg.

Door de overwinning heeft Juventus nu 52 punten uit 23 wedstrijden, drie meer dan achtervolger Napoli. Chievo blijft op 28 punten staan en bezet de elfde plaats.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.