'Noodsituatie' dwingt Juventus tot het huren van Anelka

Nicolas Anelka keert terug naar Europa. De Franse aanvaller maakt de rest van het lopende seizoen af bij de Italiaanse koploper Juventus, dat hem van Shanghai Shenhua huurt.

'Noodsituatie' dwingt Juventus tot het huren van Anelka

De clubleiding van Juventus is verre van tevreden over de doelpuntenproductie van de voorste linie en wil de concurrentiestrijd op scherp zetten. In eerste instantie werd gedacht aan Didier Drogba en Lisandro López, maar nadat duidelijk werd dat zij niet naar Turijn konden of wilden komen is de aandacht gevestigd op Anelka.

Algemeen directeur Beppe Marotta legde voorafgaand aan het duel van Juventus met Genoa (1-1) uit dat de komst van Anelka nu in kannen en kruiken is. 'We zitten in een noodsituatie wat betreft onze aanval. We zijn flink aan de slag geweest om deze problemen te verhelpen. Anelka is een goede zet voor de korte termijn', liet hij weten.

Anelka tekent een contract dat hem vijf maanden bij Juventus houdt. Momenteel ligt het Chinese voetbal stil, waardoor Shanghai Shenhua geen probleem heeft met de tijdelijke overgang. Eerder deze week werd al bekend dat Fernando Llorente naar Juventus komt, maar hij maakt pas in de zomer de overstap.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen