Juve heeft de superspeler in Pogba harder nodig dan ooit

Reacties

Het verzwakte Juventus schreeuwt meer dan ooit om een leidersrol van Paul Pogba. De 23-jarige Fransman bevindt zich in het schemergebied tussen supertalent en superspeler.

Juve heeft de superspeler in Pogba harder nodig dan ooit

Giorgio Chiellini, Paulo Dybala en Claudio Marchisio. Juventus moet het woensdagavond op bezoek bij Bayern München zonder zijn beste verdediger, vaardigste aanvaller en compleetste middenvelder stellen. De opgave die op voorhand al loodzwaar was, lijkt door het wegvallen van de drie haast onmogelijk. Met een ploeg vol reserves moet De Oude Dame op bezoek bij een van de favorieten voor de eindzege in de Champions League winnen, of met meer dan 2-2 gelijkspelen om de kwartfinale te halen.

Het is voor Pogba hét uitgelezen moment om op te staan. Na zijn komst van Manchester United in 2012 ontwikkkelde de Fransman zich in Turijn stormachtig. De jongeling die op Old Trafford verpieterde op de tribune, maakte in het zwart-wit alsnog de status van supertalent waar die hem in zijn puberjaren was toegedicht. Aan de zijde van de legendarische Andrea Pirlo zette Pogba grote stappen. Ook de lessen van zijn ervaren liniegenoten als Arturo Vidal en Marchisio waren voor hem zeer waardevol. In korte tijd groeide hij van grillig talent uit tot vaste basisspeler.

De volgende en laatste stap die hij moet zetten is die naar internationale superster. Omdat Juventus dacht dat Pogba die ontwikkeling razendsnel zou doormaken, werkte de club afgelopen zomer mee aan het vertrek van Pirlo en Vidal. In de eerste fase van het seizoen bleek Pogba echter nog niet in staat een team te leiden. De beoogde nieuwe kapitein had vooral zijn handen vol aan zichzelf.

Met het verstrijken van de maanden is Pogba stukje bij beetje richting de rol gegroeid die de club afgelopen zomer al voor hem in gedachten had: die van de grote roerganger van het nieuwe Juventus. Het uitduel met Bayern is voor hem de uitgelezen kans om de laatste stap te zetten van supertalent tot superspeler.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.