Juric: 'Soms verbaas ik mijzelf met de acties die ik maak'

Reacties

Tomi Juric is vastberaden om van Roda JC Kerkrade een stabiele Eredivisie-ploeg te maken. De Australische spits is blij met zijn start in Nederland.

Juric: 'Soms verbaas ik mijzelf met de acties die ik maak'

De 24-jarige Juric maakte afgelopen zomer de stap van Western Sydney naar Roda JC. 'Ik kwam binnen als kampioen van Azië, dus de verwachtingen waren hooggespannen. Ik heb als doel gesteld om Roda te helpen een stabiele ploeg te worden in de Eredivisie', aldus de Australisch international tegenover SBS.

In negen competitieduels voor Roda JC maakte Juric vier treffers. 'Het gaat best aardig', vindt hij zelf. 'Natuurlijk eis je altijd meer van jezelf, maar ik denk dat ik naam begin te maken in Europa. Als ik zo doorga, dan ben ik gelukkig.'

Juric gaf eind januari de assist bij de winnende goal van Australië in de Azië Cup. Samen met zijn transfer naar Europa maakt dat 2015 tot een memorabel jaar voor hem. 'Ik denk er eigenlijk niet over na hoe snel het is gegaan. Om eerlijk te zijn verbaas ik mijzelf soms met de dingen die ik doe op het veld. Dan zie ik de herhaling op televisie en denk ik: Hoe deed ik dat?'

Australië speelde in de laatste twee interlands met twee spitsen en Juric ziet het als voordeel dat hij gewend is aan dat systeem. 'Bij Roda spelen we ook 4-4-2, dus dat heeft me geholpen bij de aanpassing. Het belangrijkste is echter dat ik regelmatig speel bij mijn club, zodat ik er klaar voor ben als het nationale team me nodig heeft', stelt Juric.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.