Kalezic baalt ondanks zege Roda JC van miscommunicatie

Reacties

Darije Kalezic kon als hoofdcoach van Roda JC Kerkrade tevreden terugblikken op het bekerduel met SC Heerenveen (3-1 winst), maar meende dat - als zijn spelers naar hem hadden geluisterd - de score hoger op had kunnen lopen tegen het tiental van de Friezen.

Kalezic baalt ondanks zege Roda JC van miscommunicatie

Heerenveen kwam namelijk al in de 25ste minuut met tien man te staan, toen aanvoerder Joey van den Berg met een rode kaart naar de kant moest. Tomi Juric maakte vervolgens vanaf de strafschopstip zijn tweede van de avond. 'Maar we hebben het in de tweede helft niet goed gedaan', merkte Kalezic op in een interview met FOX Sports.

'Ik heb volgens mij een halfuur lang geschreeuwd dat een speler door moet schuiven, maar we hebben de hele tijd met vier man tegen twee spitsen staan spelen. Daardoor kwamen we een man tekort. Dat is absoluut niet de bedoeling. We moeten dit professioneler oppakken en dat deden we pas aan het eind, toen we de derde maakten', doelde hij op de 3-1 van invaller Maecky Ngombo.

Voorzichtigheid
Tussendoor had Ard van Peppen de bal nog wat ongelukkig achter zijn eigen doelman geschoten. 'Ik dacht: als het hierbij blijft, zijn we in ieder geval door', kon de verdediger achteraf lachen om zijn eigen goal. 'We wilden na de rode kaart hetzelfde spelen als daarvoor, maar die voorzichtigheid heeft ervoor gezorgd dat we niet echt van de man-meer-situatie hebben geprofiteerd. Dat we uiteindelijk verder bekeren is een geweldige prestatie na wat moeilijke maanden. Dit is hartstikke mooi voor de club.'

Ook mooi voor de club was dat de hoofdmacht van de Eredivisionist voor het eerst sinds lange tijd weer eens drie keer wist te scoren. Dat lukte in het bekerduel met De Treffers (0-3 op 23 september) voor het laatst, in de competite was dat alleen in de eerste speelronde tegen Heracles Almelo (3-1 winst) het geval. 'Dat is ongelooflijk. Het is zo zwaar geweest om steeds weer het veld op te stappen met het idee dat we geen goal tegen mochten krijgen, omdat we anders maximaal nog gelijk konden spelen. Nu hebben we weer een mooi resultaat behaald en nu kunnen we mooi toewerken naar het laatste duel van 2015, tegen Willem II.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.