Juric schiet bekeravontuur Heerenveen aan diggelen

Reacties

Roda JC heeft zich in eigen huis ontdaan van SC Heerenveen in een confrontatie in de achtste finale van het KNVB-bekertoernooi. Tomi Juric vertolkte met twee goals de hoofdrol bij de 3-1 zege.

Juric schiet bekeravontuur Heerenveen aan diggelen

SC Heerenveen-trainer Foppe de Haan droomde eerder deze week hardop over een derde bekerfinale, maar Juric schudde de 72-jarige coach ruw wakker. De Australiër hielp de Limburgers het voorbije weekend aan een punt op bezoek bij PSV en was ook dinsdagavond op dreef.

Na een lange bal van Arjan Swinkels profiteerde Juric van een blunder van keeper Erwin Mulder, die de bal miste, en opende hij de score. De schade liep vervolgens snel op aan Friese zijde. Joey van den Berg kreeg rood van arbiter Kevin Blom na een overtreding op Tom van Hyfte in het zestienmetergebied. De van het vertrouwen blakende Juric stapte naar voren om het buitenkansje te verzilveren en passeerde Mulder wederom, dit keer vanaf elf meter.

Het tiental van Heerenveen wist de problemen vervolgens lange tijd te beperken en kon halverwege de tweede helft op de hulp van Ard van Peppen rekenen. De verdediger van de Limburgers werkte de bal uit een voorzet voorbij zijn eigen keeper Benjamin van Leer, die kansloos was op de inzet van zijn collega. Kort daarna kreeg de sluitpost hulp van de paal, die in weg stond bij een schot van Stefano Marzo.

Het offensief van de bezoekers bleek tevergeefs. Heerenveen moest steeds meer ruimtes toestaan achter de defensie en daar maakte invaller Maecky Ngombo gretig gebruik van. De aanvaller werd de diepte ingestuurd en bleek niet meer te achterhalen. Met een schuiver bepaalde de Belg de eindstand op 3-1, waardoor Roda meegaat in de loting voor de kwartfinales in het toernooi om de KNVB-beker. De bekerdroom van De Haan en consorten is ten einde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.