Jupiler League-doelmannen in de schijnwerpers

Reacties

Wekelijks kiezen de correspondenten van VI de drie beste spelers van de voorbije Jupiler League-speeldag en wordt op basis van de cijfers het Elftal van de Week samengesteld. Op speeldag 5 bleven de sluitposten Dennis Telgenkamp en Ferhat Kaya zes spelers voor.

Jupiler League-doelmannen in de schijnwerpers

Topdrie van de week

Dennis Telgenkamp (Emmen)      8
Doelman Dennis Telgenkamp frustreerde FC Volendam. Emmen dankte de sluitpost voor zijn vele reddingen, waardoor de 0-1 zege mee naar Drenthe ging. De ervaren sluitpost was twee seizoenen geleden een jaar lang eerste keus in de Eredivisie bij Heracles Almelo. Zijn routine en betrouwbaarheid zijn voor Emmen van groot belang. De ploeg van trainer Dick Lukkien kent een goede competitiestart mede dankzij Telgenkamp.

Ferhat Kaya (Helmond Sport)       8
De verandering van lucht pakt voor goalie Ferhat Kaya goed uit. Hoewel Helmond Sport moeizaam uit de startblokken is gekomen, kan de Turks/Belgische doelman tevreden zijn over zijn eerste duels in Brabantse dienst. Tegen Cambuur had het optreden van Kaya ook eindelijk tot gevolg dat Helmond Sport won. De katachtige reflexen waar de sluitpost in Sittard patent op had, toont hij ook bij zijn nieuwe werkgever. Kaya is een versterking, de andere nieuwelingen in het elftal van trainer Roy Hendriksen moeten dat nog bewijzen.

Pablo Rosario (Jong PSV)              7,5
Vorig seizoen bij Almere City FC toonde de jonge Pablo Rosario al aan veel in zijn mars te hebben. Hij was een van de drijvende krachten achter de opmars in de tweede seizoenshelft van Almere. Dat was PSV kennelijk ook opgevallen. De jeugdinternational is met het oog op de toekomst naar Eindhoven gehaald. Nog een jaartje Jupiler League kan geen kwaad voor zijn ontwikkeling, op termijn kan hij een welkome versterking zijn voor de Eindhovense formatie in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.