Zivkovic laat zich gelden in voorlopig laatste duel voor Ajax

Reacties

Wekelijks kiezen de correspondenten van VI de drie beste spelers van de voorbije Jupiler League-speeldag en wordt op basis van de cijfers het Elftal van de Week samengesteld. Deze week was Richairo Zivkovic, goed voor drie goals tegen Almere City FC, de absolute uitblinker.

Zivkovic laat zich gelden in voorlopig laatste duel voor Ajax

Topdrie van de week

Richairo Zivkovic (Jong Ajax)        8,5
Als bij Ajax de spitsendiscussie weer in volle hevigheid woedt, valt de naam van Zivkovic nauwelijks meer. Soms meldt iemand nog dat het ooit bij FC Groningen weggeplukte talent op De Toekomst rondloopt. Dat wordt dan ter kennisneming aangenomen. Na het vertrek van Arek Milik gaat het over de Deense jongeling Kasper Dolberg en de meest recente aanwinst Bertrand Traoré. Vrijdagavond gaf Zivkovic bij Jong Ajax een teken van leven. Het viel FC Utrecht op, want die club staat inmiddels op het punt de aanvaller in te lijven.

Nick Kuipers (MVV Maastricht)    7,5
In vijf seizoenen MVV maakte Nick Kuipers precies één goal. Dat is niet verwonderlijk voor een verdediger. Maar de defensieve kracht is dit seizoen in de eerste twee duels trefzeker geweest. Het toont aan dat Kuipers definitief terug is. Een knieblessure wierp hem terug. Een doorbraak en misschien wel een lucratieve transfer lonkte, maar Kuipers moest revalideren. Nu is-ie terug. Scorend nog wel.   

Mario Bilate (FC Den Bosch)        7,5
Mario Bilate is terug op de Nederlandse velden. Ooit was de aanvaller een talent bij Sparta Rotterdam, waarna hij koos voor het avontuur bij het Schotse Dundee United. Blessureleed was de reden dat Bilate niet slaagde in Schotland. Trainer Wiljan Vloet was Bilate niet vergeten. De twee werkten samen bij Sparta en zijn nu herenigd in Den Bosch. Op jacht naar eerherstel bij de Brabantse ploeg die vorig seizoen zwaar teleurstelde. 

Elftal van de Week

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.