Jubilaris Alves staat aan basis recordzege Barcelona

Barcelona blijft dankzij een 4-1 overwinning op Tenerife op koers voor prolongatie van de Spaanse titel. Dani Alves stond in zijn jubileumduel aan de basis van het succes.

Alves, die bezig is aan zijn tweede seizoen in Catalaanse dienst, speelde tegen Tenerife zijn honderdste officiële wedstrijd voor Barcelona. De Braziliaanse rechtsback luisterde het jubileum op passende wijze op.

In de zeventiende minuut legde Zlatan Ibrahimovic de bal met het hoofd na een voorzet van Alves klaar voor Lionel Messi, die met een leep wippertje Tenerife-keeper Sergio Aragoneses versloeg. Een gemakkelijke avond tegen het laaggeklasseerde Tenerife leek aanstaande.

Maar na de onverwachte gelijkmaker van Román Martínez – hij profiteerde van een slippertje van Carles Puyol – zocht een slordig spelend Barcelona lang naar een tweede doelpunt. In de 63ste minuut was het raak. Alves zette met een steekpass Bojan Krkic vrij voor Aragoneses en de bevrijdende treffer was een feit.

Pedro maakte in het laatste kwartier aan alle onzekerheid een einde en daarmee was Barcelona een record rijker. Mede dankzij de inbreng van Dani Alves nam de ploeg van trainer Josep Guardiola een Spaans record over van Real Madrid. De Catalanen voerden met de 29ste zege van het seizoen het totaal op tot 93 punten, waarmee ze La Liga-record uit het seizoen 1996/97 wegpoetsten.

Messi gaf het eenzijdige duel een mooi sluitstuk. De Argentijnse aanvaller maakte op fraaie wijze in blessuretijd zijn 31ste treffer van het seizoen. Daarmee is hij nog drie goals verwijderd van het clubrecord, dat sinds het seizoen 1996/97 in handen is van Ronaldo.