Jong PSV zegeviert in mini-kraker tegen beloften Ajax

In Eindhoven kan de eerste overwinning op Ajax gevierd worden, want Jong PSV heeft de beloften van de Amsterdammers vrijdagavond in aanloop naar de echte kraker van zondag nipt met 1-2 verslagen.

Frenkie de Jong zette de thuisploeg kort na rust nog op voorsprong op De Toekomst. De in de winterse transferperiode al van Willem II overgekomen middenvelder verschalkte doelman Luuk Koopmans toen hij met een steekpass door het centrum van de PSV-defensie vrij voor het doel werd gezet in de 49ste minuut. De treffer van de achttienjarige belofte bleek echter niet genoeg voor de zege.

Jong PSV richtte zich namelijk op in het laatste kwartier van de wedstrijd en kwam in de 79ste minuut via Jordy de Wijs langszij. De verdediger van de Eindhovenaren benutte een door Nikolai Laursen versierde strafschop in twee instanties. Drie minuten later was De Wijs de aangever bij de winnende goal van Menno Koch, zijn partner in het centrum van de verdediging: 1-2.

Daardoor komt Jong PSV, dat het net als Jong Ajax zonder inbreng van leden van de eerste selectie moest stellen, op evenveel punten als de Amsterdammers. Beide ploegen hebben 39 punten na dertig speelronden in de Jupiler League. Zondag staan de hoofdmachten van beide clubs tegenover elkaar in het Philips Stadion (16.45 uur).