Jong PSV kiest voor jeugd en gaat in winter doorselecteren

Jong PSV, dat onlangs de tweede periode pakte in de Jupiler League, gaat na de winterstop doorselecteren. In dat kader werd een viertal doorgeschoven vanuit de A1, terwijl een aantal spelers te horen kreeg dat er voor hen geen toekomst is in Eindhoven.

Jong PSV kiest voor jeugd en gaat in winter doorselecteren

Een van die spelers is Burak Kardes. De verdediger van Jong Turkije hoeft niet per direct te vertrekken, maar de kans op speelminuten is voor hem minimaal. Alexander Jakobsen en Wouter Soomer moeten in de winterstop wél vertrekken. Zij zijn volgens de technische staf, net als Kardes, voorbijgestreefd door andere talenten.

Vier van hen worden overgeheveld vanuit de A1. Hjörtur Hermannsson, Clint Leemans, Sander Heesakkers en Rai Vloet stappen over naar de selectie van trainer Darije Kalezic (foto). Overigens reist Vloet, die al sinds september van dit jaar uitkomt voor Jong PSV, woensdag met PSV 1 mee naar Bulgarije voor het Europa League-duel met Ludogorets Razgrad.

De achttienjarige spits maakte dit seizoen al indruk door drie keer te scoren namens de beloften in de Jupiler League. Wie ook afreist naar Bulgarije, maar niet langer voorkomt in de plannen van PSV-trainer Phillip Cocu, is Stanislav Manolev.

De 27-jarige verdediger is bij de selectie gehaald vanwege blessures bij Abel Tamata en Jetro Willems. Toch blijft het standpunt van de clubleiding ongewijzigd en mag de Bulgaarse international in de winter op zoek naar een nieuwe werkgever.

Peter van Ooijen mag ook op zoek naar een nieuw onderkomen, al is zijn vertrek op tijdelijke basis. De middenvelder zit in de A-selectie van trainer Cocu, maar speelt zijn wedstrijden voornamelijk in Jupiler League met Jong PSV. De clubleiding wil Van Ooijen op huurbasis ervaring laten opdoen bij een club die uitkomt in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen