Jong Oranje ziet hoop op EK vervliegen

Reacties

Het EK in Tsjechië is mede door eigen falen ver weg voor Jong Oranje. Jong Portugal kan dankzij de 0-2 zege in Alkmaar met vertrouwen de return tegemoet zien.

Jong Oranje ziet hoop op EK vervliegen

Na het beroerde slot van de eerste ronde van de EK-kwalificatiereeks (0-1 verlies tegen zowel Georgië als Slowakije) werd een dubbele ontmoeting met het sterke Jong Portugal het laatste obstakel voor Jong Oranje op weg naar de eindronde in Tsjechië. Maar ook in de play-offs hebben de Nederlandse talenten zichzelf voor een bijna onmogelijke opdracht geplaatst.

In Alkmaar bleef de ploeg van bondscoach Adrie Koster aanvankelijk overeind tegen de Portugese beloften, die in de eerste fase van de kwalificatiereeks alle acht wedstrijden hadden gewonnen met de doelcijfers 22-6. De Oranje-talenten kregen zelfs de eerste grote kans. Elvis Manu stuitte eerst op keeper José Sa en werkte in de rebound de bal tegen de onderkant van de lat.

Jong Portugal nam gaandeweg het heft in handen en kreeg op slag van rust hulp van Jong Oranje. Sven van Beek liet zich verrassen door een individuele actie van Bernardo Silva. De Feyenoorder probeerde de situatie nog te redden, maar ging daarbij in de fout met een strafschop als gevolg. Sergio Oliveira klaarde de klus vanaf elf meter naar behoren: 0-1.

Na rust bleef Jong Oranje lange tijd meer schade bespaard, terwijl het er zelf niet in slaagde met een adequaat antwoord te komen. Manu was nog wel met een verrassende poging dicht bij de gelijkmaker. Maar die kans voor de thuisploeg stak schril af tegen de mogelijkheden die Portugal kreeg. Tot geluk van Jong Oranje maakte alleen Carlos Mané in de slotfase gebruik van de vele kansen.

Door de marge van twee treffers is er nog een beetje hoop. Dinsdag wacht Jong Oranje echter de lastige opgave de nederlaag weg te poetsen in Portugal om alsnog plaatsing voor het EK van 2015 af te dwingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.