Jong Italië eerste halve finalist op EK na zege op Israël

Jong Italië heeft zich als eerste geplaatst voor de halve finales van het jeugd-EK. Door de 4-0 zege op Israël moet het gastland bovendien vrezen voor vroegtijdige uitschakeling.

Jong Italië eerste halve finalist op EK na zege op Israël

Net als in het eerste duel nam Marco Verratti de Italianen bij de hand in Tel Aviv. Hoewel hij niet terug te vinden was op het scorebord, verdeelde hij het spel vaardig en hield hij de bal in de ploeg. Iets dat de Italianen sowieso aardig lukte tegen de pover spelende leeftijdsgenoten van Israël.

De eerste goal van Italië (achttiende minuut) getuigde tegelijkertijd van veel technisch vernuft en van de armoe van Israël. Lorenzo Insigne bracht de bal bij de vrijstaande Ciro Immobile, die de bal panklaar legde voor Riccardo Saponara. Scoren was voor het talent van AC Milan een koud kunstje.

Hoewel Alon Turgeman daar een flinke kans tegenover zette namens Israël, werd de situatie voor het gastland in de 37ste minuut extra bemoeilijkt. Eyal Golasa kwam met twee benen in op Saponara en mocht het veld verlaten. Manolo Gabbiadini (foto) verdubbelde vijf minuten later de score op aangeven van opnieuw Immobile.

In de tweede helft gooiden weer Gabbiadini en Alessandro Florenzi de wedstrijd in het slot. Smet op de zege was het uitvallen van Lorenzo Isigne met een enkelblessure. Aangezien Italië al geplaatst is, kan hij gespaard worden voor de halve finale.

Israël heeft hulp van nota bene Italië nodig om de groepsfase nog door te kunnen komen. Als de Italianen Noorwegen verslaan in de laatste speelronde van Groep A (dinsdag 11 juni), kan Israël bij een zege op het al uitgeschakelde Engeland alsnog doorgaan.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen