Insigne schiet Jong Italië naar zege op Jong Engeland

Jong Italië is het EK in Israël begonnen met een 1-0 overwinning op Jong Engeland. Een fraaie vrije trap van Lorenzo Insigne (foto) betekende in de slotfase het enige doelpunt van de wedstrijd en de winst voor de recordkampioen. De Italianen wonnen eerder het toernooi in 1992, 1994, 1996, 2000 en 2004.

In Tel Aviv was Italië in de eerste helft de veel betere ploeg, maar konden Ciro Immobile, Marco Verratti en Insigne de kansen niet in een doelpunt omzetten. Bovendien mochten de Italianen zich beklagen dat Florenzi geen strafschop kreeg toen hij naar de grond werd gewerkt door Jack Robinson. De Franse arbiter Antony Gautier bleek evenwel doof voor de penaltyclaims.

Na rust kwam Engeland goed uit de startblokken en leek Craig Dawson de ploeg van Stuart Pearce op voorsprong te zetten. Zijn trefzekere kopbal werd evenwel afgekeurd. Er zou geduwd zijn door de doelpuntenmaker.

Na de commotie rond het afgekeurde doelpunt leek Italië een penalty te krijgen. De scheidsrechter wees naar de stip toen Nathaniel Clyne Manolo Gabbiadini naar de grond trok. De Fransman legde de bal echter buiten het zestienmetergebied. Een juiste beslissing, zo bleek uit de herhaling.

Uit de actie daarop bleek dat Italië geen strafschop nodig had om te scoren. Insigne, speler van Napoli, benutte de vrije trap op fraaie wijze en hielp zijn land zo aan de zege én de koppositie in Groep A. Voor Engeland was het het eerste verlies in anderhalf jaar tijd. Eerder op de avond speelden gastland Jong Israël en Jong Noorwegen met 2-2 gelijk.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.