Jong Duitsland heeft geen kind aan Denemarken

Reacties

Op het EK Onder-21 heeft Jong Duitsland in Praag een gemakkelijke zege op de leeftijdsgenoten van Denemarken geboekt: 3-0. Kevin Volland, spits van 1899 Hoffenheim, was met twee goals uitermate belangrijk.

Jong Duitsland heeft geen kind aan Denemarken

Met Ajacied Viktor Fischer op de bank begon de Deense ploeg vol goede moed aan het duel. In de eerste groepswedstrijd was gastland Tsjechië immers met 2-1 verslagen, terwijl Duitsland op 1-1 was blijven steken tegen Servië.

De Duitsers hadden een half uur nodig om de ban te breken. Volland (foto) werd door Liverpool-middenvelder Emre Can met een afgemeten pass weggestuurd en schoot de bal door de benen van doelman Jakob Busk in het doel. Dat bleek ook de ruststand.

Diezelfde Volland tekende kort na rust voor de beslissing. Hij krulde een vrije trap in de hoek, buiten het bereik van Busk. Uiteindelijk werd het 3-0 door een goal van Matthias Ginter van Borussia Dortmund, die afgelopen zomer nog tot de WK-selectie van de wereldkampioen behoorde. Hij kopte een fraaie voorzet van Amin Younes, met buitenkant rechts, binnen. Daar bleef het bij aangezien ook Fischer bij zijn invalbeurt niets meer kon uitrichten. In de slotfase betraden overigens nog wel enkele fans het veld, maar lang duurde dat oponthoud niet.

Door de afgetekende zege,  die nog een stuk hoger had kunnen uitvallen, gaat Duitsland in Groep A aan de leiding met vier punten. Tsjechië en Denemarken volgen met drie punten, terwijl Servië vierde en laatste is met één puntje. De nummers één en twee plaatsen zich voor de halve finale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.