Jong Ajax houdt dubbele gevoelens over aan ruime zege

Jong Ajax heeft vrijdag tegen RKC Waalwijk de derde competitiezege op rij geboekt in de Jupiler League: 4-1. NAC Breda verloor op bezoek bij FC Den Bosch en Jong PSV rekende af met de beloften van FC Utrecht.

Jong Ajax-RKC Waalwijk 4-1
Frenkie de Jong tikte op sportpark De Toekomst na 38 minuten de openingstreffer binnen voor Jong Ajax. RKC kwam vlak na rust op gelijke hoogte door een verzilverde strafschop, maar tien minuten na rust stond Jong Ajax weer op voorsprong.

Carel Eiting tekende voor zijn eerste treffer in de Jupiler League en maakte even later ook zijn tweede. Het slotakkoord was voor Noussair Mazraoui: 4-1.

De meeste aandacht in Amsterdam ging uit naar Vaclav Cerny, die zijn eerste speelminuten maakte in 2017. De negentienjarige aanvaller was volledig hersteld van een rugblessure die hem de laatste maanden parten speelde, maar viel na 66 minuten opnieuw geblesseerd uit na een grove charge op zijn enkels. Door de zege blijft Jong Ajax in het spoor van koploper VVV-Venlo, dat veel te sterk was voor De Graafschap.

FC Den Bosch-NAC Breda 2-1
De Brabantse derby tussen FC Den Bosch en NAC Breda eindigde in een nipte overwinning voor de thuisploeg: 2-1. Alessio Carlona en Zija Azizov kwamen tot scoren voor de thuisploeg. De aansluitingstreffer van FC Twente-huurling Jari Oosterwijk, zijn eerste doelpunt in dienst van NAC, kwam te laat voor de ploeg van Stijn Vreven. FC Den Bosch houdt door de negende zege van het seizoen zicht op de subtop.

Jong FC Utrecht-Jong PSV 0-2
Jong PSV deed goede zaken op bezoek bij laagvlieger Jong FC Utrecht door de eerste zege sinds begin december te boeken: 0-2. Bij rust was de eindstand al bereikt door goals van Philippe Rommens en Sam Lammers, die tekende voor zijn elfde doelpunt dit seizoen. Jong PSV staat nu achtste met 37 punten.

SC Cambuur-Helmond Sport 3-0
De kraker in de subtop tussen SC Cambuur en Helmond Sport eindigde in een simpele zege voor de ploeg uit Leeuwarden. Jordy van Deelen zorgde al na twee minuten voor de openingstreffer in het Cambuurstadion. Stefano Lilipaly en Jamiro Monteiro deden na rust een duit in het zakje. Helmond Sport kreeg twintig minuten voor tijd nog de ideale mogelijkheid op de aansluitingstreffer, maar Jordy Thomassen miste een strafschop. Door de ruime zege klimt Cambuur naar de vijfde plek.

FC Dordrecht-Fortuna Sittard 2-2
In de onderste regionen van de Jupiler League beslechtten FC Dordrecht en Fortuna Sittard hun onderlinge duel in een 2-2 gelijkspel. Binnen een half uur stond de thuisploeg al met 2-0 voor, maar Fortuna knokte zich na rust knap terug. Finn Stokkers en Roald van Hout hielpen de Limburgers uiteindelijk aan een punt, waardoor Fortuna (zeventiende) boven Dordrecht (negentiende) blijft staan op de ranglijst.