Jones klaar voor Feyenoord-debuut in Groningen

Reacties

De kans is groot dat Brad Jones zondag bij de start van de Eredivisie tegen FC Groningen een week later dan gepland zijn debuut voor Feyenoord maakt. Ook Lucas Woudenberg start mogelijk in de basis tijdens het eerste competitieduel van de Rotterdammers.

Jones klaar voor Feyenoord-debuut in Groningen

Jones miste zondag nog de strijd om de Johan Cruijff Schaal door een lichte spierblessure, waardoor Pär Hansson voor het eerst in zijn loopbaan het doel van Feyenoord verdedigde. Donderdag trainde de Australische sluitpost echter volledig mee. Trainer Giovanni van Bronckhorst zal een keuze moeten maken tussen de twee keepers. Die lijkt uit te gaan vallen in het voordeel van Jones.

Links achterin wordt het Van Bronckhorst mogelijk makkelijker gemaakt. De stevig op de deur kloppende Woudenberg (teruggekeerd van verhuurperiode bij NEC) krijgt wellicht een kans, omdat zijn concurrent Miquel Nelom apart trainde van de groep. Het is daardoor twijfelachtig of de 25-jarige verdediger net als tijdens de seizoenouverture tegen PSV aan de aftrap kan verschijnen.

Van Bronckhorst heeft achterin al minder opties omdat Sven van Beek tijdens de voorbereiding werd geteisterd door een mysterieuze voetblessure. Het gips is inmiddels verwijderd, maar de 22-jarige verdediger loopt nog wel op krukken. Voorin zijn de keuzemogelijkheden juist groter door de komst van Steven Berghuis, die in Groningen eveneens kan debuteren.

Doelman Warner Hahn is voorlopig niet van de partij. De 24-jarige sluitpost verscheen donderdag wel voor het eerst op het veld als onderdeel van zijn revalidatietraject van een kruisbandblessure, die hem al het gehele kalenderjaar aan de kant houdt. Eerste keeper Kenneth Vermeer staat nog tot de winterstop buitenspel met een zware achillespeeskwetsuur.

First time on the pitch today. Feels good 😁👍🏽

Een video die is geplaatst door Warner Hahn (@warnerhahn) op

De VI Seizoengids 2016-2017

Koop de VI Seizoengids 2016-2017 om alles te weten over het nieuwe voetbalseizoen en ontvang gratis de cd De Grootste Voetbal Hits cadeau. De seizoengids kost 8,50 euro en is te bestellen in de VI Webshop.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.