Van Bronckhorst: 'Niet het Feyenoord van de voorbereiding'

Reacties

Feyenoord kon zondag de beroerde balans in duels om de Super Cup/Johan Cruijff Schaal niet verbeteren. Na de 1-0 nederlaag tegen PSV bedraagt de score twee zeges uit acht wedstrijden.

Van Bronckhorst: 'Niet het Feyenoord van de voorbereiding'

Trainer Giovanni van Bronckhorst had geen verklaring voor het slappe begin van zijn ploeg. 'Of ik schrok van de manier waarop we begonnen? Ja. Het was een groot contrast met de wedstrijden in de voorbereiding. We speelden gehaast, hadden geen rust aan de bal. Bovendien was de veldbezetting niet optimaal. We kwamen gewoon niet aan voetballen toe', erkende Van Bronckhorst in gesprek met FOX Sports. 'Dit was niet het Feyenoord dat ik de laatste weken heb gezien.'

In de tweede helft herrees Feyenoord als een feniks uit de as, hoewel doelpunten uitbleven. 'We zetten meer druk naar voren en creëerden voldoende kansen. Al met al was het verschil tussen beide helften veel te groot. Als je in de tweede helft zo speelt, kun je dat ook in de eerste helft doen.'

Feyenoord opent de competitie volgende week zondag met een uitwedstrijd tegen FC Groningen (aftrap: 12.30 uur). Sven van Beek zal in elk geval ontbreken in dat duel. 'Hij gaat binnenkort uit het gips', aldus Van Bronckhorst, die vermoedelijk wel weer over Brad Jones kan beschikken.

De VI Seizoengids 2016-2017

Koop de VI Seizoengids 2016-2017 om alles te weten over het nieuwe voetbalseizoen en ontvang gratis de cd De Grootste Voetbal Hits cadeau. De seizoengids kost 8,50 euro en is te bestellen in de VI Webshop.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.