De Jong vooral blij met verdedigende stabiliteit PSV

Luuk de Jong was zondag na de 1-0 zege op Feyenoord in de strijd om de Johan Cruijff Schaal vooral blij met het defensieve optreden van zijn ploeg.

'Het is lekker dat we de 'nul' hebben gehouden', vertelde de PSV-aanvoerder in gesprek met FOX Sports. 'Feyenoord heeft toch een sterk elftal. We stonden gewoon goed. Zo moeten we ook de competitie ingaan. Vorig seizoen kregen we iets te veel tegengoals. We hebben in elk geval de kwaliteit om altijd tot scoren te komen.'

De Jong constateerde dat PSV slordig aan de wedstrijd begon. 'Daarna groeiden we en kregen we kansen. In de tweede helft gaven we iets meer mogelijkheden weg. Zij namen daarna iets meer risico, waardoor wij meer ruimte kregen. Ik vond het wel een gelijkopgaande wedstrijd. Het is mooi dat het onze kant opviel.'

Een smetje op het duel van De Jong was zijn gemiste strafschop in de eerste helft. 'Dat mag natuurlijk niet gebeuren, ik baal er verschrikkelijk van.' In zijn geheel miste PSV liefst negen van de laatste achttien strafschoppen. 'Dat gemiddelde hadden we de laatste tijd opgepoetst, maar penalty's zijn er ook om te missen hè.'