Hansson verdedigt Feyenoord-doel in strijd om JC Schaal

Reacties

Brad Jones is niet op tijd klaargestoomd voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal, waardoor Pär Hansson onder de lat staat bij Feyenoord. Voor de dertigjarige Zweed is het zijn debuut in het Nederlandse voetbal.

Hansson verdedigt Feyenoord-doel in strijd om JC Schaal

Hansson werd in januari aangetrokken toen reservedoelman Warner Hahn een ernstige kruisbandblessure opliep. Feyenoord dacht daarmee de keeperszorgen opgelost te hebben, maar in de voorbereiding op de nieuwe jaargang liep ook Kenneth Vermeer een vervelende kwetsuur op. Door een achillespeesblessure komt Vermeer dit kalenderjaar niet meer in actie.

Feyenoord anticipeerde op de afwezigheid van Vermeer door Brad Jones aan te trekken, maar ook hij werd al snel geveld. De 34-jarige Australiër leek op tijd hersteld van een lichte spierblessure, maar Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst neemt geen risico met hem tegen PSV. Deze bizarre samenloop van omstandigheden betekent dus het debuut van Hansson.

Verder kent de basisploeg van Feyenoord weinig verrassingen. Zoals verwacht vormen Rick Karsdorp, Eric Botteghin, Terence Kongolo en Miquel Nelom de achterhoede. Op het middenveld wordt aanvoerder Dirk Kuijt in zijn rug gesteund door Karim El Ahmadi en Tonny Vilhena. In de punt van de aanval krijgt nieuwkomer Nicolas Jørgensen de voorkeur boven Michiel Kramer. Jens Toornstra is op tijd hersteld en begint als rechtsbuiten. Eljero Elia start op de linkerflank.

Om 18.00 uur begint in de Amsterdam Arena de wedstrijd tussen landskampioen PSV en bekerwinnaar Feyenoord. Het wordt de vierde keer dat Feyenoord en PSV met elkaar duelleren om de Johan Cruijff Schaal/Super Cup. De Rotterdammers wonnen in 1991, een jaar later nam PSV revanche. In 2008 waren de Eindhovenaren opnieuw de sterkste.

De elf van Feyenoord: Hansson; Karsdorp, Botteghin, Kongolo, Nelom; El Ahmadi, Kuijt, Vilhena; Toornstra, Jørgensen, Elia.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.