PSV troeft Feyenoord af in strijd om Johan Cruijff Schaal

Reacties

Landskampioen PSV heeft beslag gelegd op de Johan Cruijff Schaal. De Brabanders waren in een halflege Arena met 1-0 te sterk voor bekerwinnaar Feyenoord.

PSV troeft Feyenoord af in strijd om Johan Cruijff Schaal

Bij Feyenoord maakten doelman Pär Hansson en spits Nicolai Jørgensen hun debuut in de basis, terwijl Daniel Schwaab voor het eerst een officiële wedstrijd namens PSV speelde.

Feyenoord speelde een zeer matige eerste helft en kwam in de vijfde minuut al bijna op achterstand, toen Andrés Guardado uit een vrije trap tegen de lat schoot.

In de 29ste minuut haalde Hansson opnieuw opgelucht adem. Arbiter Serdar Gözübüyük gaf een penalty na een ogenschijnlijk onschuldig duel tussen Karim El Ahmadi en Jorrit Hendrix. Luuk de Jong ontfermde zich over de strafschop, maar schoot hard over. Het overwicht van PSV hield aan, waarna Davy Pröpper in de 39ste minuut alsnog de score opende. Hij trof doel met een laag van richting veranderd schot in de verre hoek, na voorbereidend werk van De Jong en slecht verdedigen van Feyenoord.

In de 48ste minuut kreeg Feyenoord zijn eerste grote kans. Tonny Vilhena knalde tegen de vuisten van Jeroen Zoet. In de rebound schoot Dirk Kuijt tegen het hoofd van Guardado, waarna Toornstra in derde instantie over pegelde. PSV liet zich vervolgens gelden via een knal van Locadia, die net naast ging. Feyenoord was echter de baas in die fase en dacht te scoren via Eric Botteghin, maar zijn kopbal werd door Guardado van de lijn gehaald.

Een kwartier voor het einde werd Jørgensen vervangen door Michiel Kramer, maar ook hij kon de gelijkmaker niet forceren. De enige kans in de slotfase was namelijk voor PSV, maar de inzet van Jetro Willems werd gepareerd door Hansson. Daardoor ging PSV voor de tweede keer op rij en elfde keer in totaal aan de haal met de Johan Cruijff Schaal/Super Cup. De Brabanders spelen zaterdag hun eerste competitieduel op bezoek bij FC Utrecht. Feyenoord reist zondag af naar FC Groningen.

De VI Seizoengids 2016-2017

Koop de VI Seizoengids 2016-2017 om alles te weten over het nieuwe voetbalseizoen en ontvang gratis de cd De Grootste Voetbal Hits cadeau. De seizoengids kost 8,50 euro en is te bestellen in de VI Webshop.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.