Berghuis wil bij Feyenoord zijn AZ-vorm terugvinden

Reacties

Steven Berghuis is verguld met zijn overgang naar Feyenoord. Hij denkt dat hij in Rotterdam zijn carrière een nieuwe impuls kan geven.

Berghuis wil bij Feyenoord zijn AZ-vorm terugvinden

'Ik heb goede herinneringen aan rood-witte tenues', verwijst Berghuis met een knipoog naar het tricot van AZ, de club waar hij met twintig goals in drie seizoenen vorige zomer een transfer naar Watford verdiende. In het geel-zwart van de Engelsen ging het de 24-jarige aanvaller een stuk minder af, want hij speelde afgelopen seizoen slechts negen competitiewedstrijden.

'Ik wilde heel graag naar Feyenoord en ben heel blij dat ik hier ben. Feyenoord is al langere tijd geïnteresseerd in mij, maar ik wilde in de voorbereiding voor mijn kans gaan bij Watford. Daar had ik weinig uitzicht op speelminuten op mijn favoriete positie. Hier is dat perspectief er wel', gaat Berghuis (drie interlands), die voor een jaar gehuurd wordt, verder.

Berghuis verwacht dat hij goed bij de tactiek van Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst past. 'Feyenoord is in wedstrijden vaak beter dan de tegenstander. Die speelstijl past bij mij en ik hoop dat ik met mijn creativiteit iets kan toevoegen aan het spel van de ploeg. Over de sfeer in De Kuip hoeven we het niet eens te hebben. Iedereen weet hoe fantastisch die is.'

Berghuis geeft aan dat hij helemaal fit is, wat betekent dat hij zondag zijn debuut voor Feyenoord kan maken in het uitduel met FC Groningen. De ex-speler van AZ en FC Twente traint woensdag voor het eerst mee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.