Jol: 'Stekelenburg niet gekocht om op de bank te zetten'

Na een afwezigheid van twee maanden maakte Maarten Stekelenburg maandag zijn rentree voor Fulham, dat met 4-1 won bij Crystal Palace. Manager Martin Jol heeft geen moment overwogen de voorkeur te blijven geven aan zijn andere doelman David Stockdale.

Jol: 'Stekelenburg niet gekocht om op de bank te zetten'

Stekelenburg liep tijdens zijn debuut op 17 augustus tegen Sunderland een schouderblessure op, waarna Stockdale hem verving. Hoewel de Engelse sluitpost geen slechte indruk achterliet bij Jol, lijdt het voor de Scheveningse manager geen twijfel dat Stekelenburg eerste keus is.

'Maarten is voor ons één van de duurste spelers van de afgelopen jaren geweest. We hebben niet zoveel voor hem betaald om hem op de bank te zetten', legt Jol uit. Met Stockdale, die al twee keer werd opgeroepen voor het Engelse elftal, heeft Stekelenburg niettemin een geduchte concurrent.

'Maar toen Maarten liet zien dat hij fit was en zei dat hij kon spelen, heb ik de beslissing genomen hem op te stellen. Tegen Sunderland pakte hij ook al punten voor ons.' Stockdale (28) baalde van de keuze voor Stekelenburg (31). 'Ik heb kort met Stockdale gesproken en hij was niet blij, dat is logisch', aldus Jol.

Met Stekelenburg als doelman boekte Fulham een overtuigende 4-1 zege in de stadsderby tegen Crystal Palace. De aanwezigheid van de Nederlandse goalie heeft goede invloed, want zijn debuutwedstrijd tegen Sunderland werd met 1-0 gewonnen.

Zonder Stekelenburg won Fulham maar één van zijn zes confrontaties in de Premier League. Zaterdag wacht Fulham de trip naar de Engelse zuidkust, waar het uitduel met Southampton op het programma staat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen