Jol verwacht drukke avond voor Stekelenburg bij rentree

De kans is groot dat Maarten Stekelenburg maandagavond op bezoek bij Crystal Palace voor het eerst sinds zijn debuut op 17 augustus weer onder de lat staat bij Fulham. De 31-jarige doelman stelt klaar te zijn voor zijn rentree. Martin Jol vreest dat zijn landgenoot meteen een hoop te doen krijgt.

Jol verwacht drukke avond voor Stekelenburg bij rentree

Met uitzondering van het eerste competitieduel met Sunderland miste Stekelenburg het gehele seizoen van zijn nieuwe club Fulham door een schouderblessure. De medische staf heeft die kwetsuur met injecties inmiddels onder controle gekregen en dus stelt Stekelenburg op de website van zijn belangenbehartiger Sport-Promotion dat hij klaar is voor zijn eerste officiële wedstrijd in twee maanden tijd.

De Londense derby tegen Crystal Palace is een belangrijke wedstrijd voor Fulham en met name Jol. De Nederlandse manager stond na vier nederlagen in vijf competitiewedstrijden hevig onder druk, al stelde clubeigenaar Shahid Khan deze week dat hij zo vroeg in het seizoen nog geen overhaaste beslissingen wil nemen en Jol (foto) voorlopig in het zadel laat.

Waar Fulham pas twee keer won in het nieuwe Premier League-seizoen, heeft het gepromoveerde Crystal Palace pas één zege verzameld, liefst zes keer verloren en pas vijf keer gescoord. Toch verwacht Jol dat Stekelenburg bij zijn rentree, die ten koste gaat van David Stockdale, genoeg te doen krijgt.

'Het is niet gemakkelijk om tegen dit soort ploegen een uitwedstrijd te spelen', zegt de 57-jarige Hagenaar op de clubwebsite. 'Als je ziet hoe Crystal Palace in de tweede helft op bezoek bij Liverpool (3-1 verlies, red.) speelde, dan hadden ze meer dan een keer kunnen scoren. Ze zijn een sterk team en het wordt daarom lastig zat, maar ik denk dat we de kwaliteiten en de spelers hebben om een goed resultaat neer te zetten.'

Overigens was Stekelenburg niet de enige speler met fysieke ongemakken bij Fulham. Met Dimitar Berbatov en Scott Parker zaten nog twee andere belangrijke basisspelers in de lappenmand, maar Jol verwacht dat de Bulgaarse spits en de Engelse middenvelder maandag op Selhurst Park in actie kunnen komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen