Stekelenburg keert na twee maanden terug bij Fulham

Maarten Stekelenburg staat maandagavond op bezoek bij Crystal Palace voor het eerst sinds zijn debuut op 17 augustus weer onder de lat bij Fulham. De 31-jarige doelman is hersteld van zijn schouderblessure.

Stekelenburg keert na twee maanden terug bij Fulham

Met uitzondering van het eerste competitieduel met Sunderland miste Stekelenburg het gehele seizoen van zijn nieuwe club Fulham door de schouderblessure. De medische staf heeft die kwetsuur met injecties inmiddels onder controle gekregen, waardoor hij zijn eerste officiële wedstrijd in twee maanden tijd gaat keepen.

De Londense derby tegen Crystal Palace is een belangrijke wedstrijd voor Fulham en met name manager Martin Jol. De Nederlandse coach stond na vier nederlagen in vijf competitiewedstrijden hevig onder druk, al stelde clubeigenaar Shahid Khan afgelopen week dat hij zo vroeg in het seizoen nog geen overhaaste beslissingen wil nemen en Jol voorlopig in het zadel laat.

Waar Fulham pas twee keer won in het nieuwe Premier League-seizoen, heeft het gepromoveerde Crystal Palace pas één zege behaald, liefst zes keer verloren en pas vijf keer gescoord. Palace is met drie punten negentiende en Fulham staat met vier punten maar twee plekken hoger.

Overigens was Stekelenburg niet de enige speler met fysieke ongemakken bij Fulham. Met Scott Parker zat nog een andere belangrijke basisspeler in de lappenmand, maar ook de Engelse middenvelder maakt op  Selhurst Park zijn rentree.

De opstelling van Fulham:
Stekelenburg; Riether, Senderos, Hangeland, Richardson; Ruiz, Parker, Sidwell, Kasami; Berbatov, Bent

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen