Jol: 'Alleen zeker van mijn baan als we West Ham verslaan'

De media zagen aan zijn stoelpoten en de fans vragen om zijn ontslag, maar manager Martin Jol weet zeker dat hij het tij bij Fulham kan doen keren. 'En dan is iedereen weer gelukkig.'

Jol: 'Alleen zeker van mijn baan als we West Ham verslaan'

Fulham verloor zijn laatste vijf wedstrijden allemaal, met een plek in de degradatiezone tot gevolg. Na de 2-1 thuisnederlaag tegen Swansea City van zaterdag kreeg Jol vanaf de tribunes weer de nodige kritiek over zich heen. 'Ze mogen me gerust van het veld joelen. Daar raak ik niet van in de war, want ik weet hoe het werkt in de voetballerij', aldus de manager, die zaterdag met Fulham afreist naar West Ham United.

'Ik begrijp de frustratie van de supporters. Ik kan wel tegen het boegeroep, maar ik hoop dat de fans wel achter de spelers blijven staan. De spelers vormen het team dat speelt voor de club waar de supporters van houden', gaat Jol verder.

De Scheveningse oefenmeester ontkomt echter niet aan de harde realiteit. 'Voor ons is elke wedstrijd nu een finale die we móéten winnen. Of mijn baan veilig is? Als we de volgende wedstrijd winnen wel, maar als dat niet gebeurt, zou ik het niet weten. Je kunt bij deze club best een of twee keer verliezen, maar niet vijf keer achter elkaar. Dan kom je in een slechte positie terecht.'

'Ik en assistent-trainer René Meulensteen (rechts op de foto boven) werken eraan het team beter te laten spelen. Ik ben optimistisch over de wedstrijden die eraan komen, want het spelersmateriaal dat ik tot mijn beschikking heb is goed genoeg om op de ranglijst te klimmen. Als we een keer winnen, staan we er gelijk een stuk beter voor. Het is ons doel om na de kerstdagen minimaal twintig punten te hebben', stelt Jol, die in de eerste twaalf competitieduels tien punten pakte, tot slot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen