Joey van den Berg, een boefje wordt cultvoetballer

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Voor de 22ste speelronde is dat Joey van den Berg, middenvelder van SC Heerenveen.

Joey van den Berg, een boefje wordt cultvoetballer

Het moet ergens eind augustus, begin september in 2009 zijn geweest toen we in Stadscafé Oasis in Meppel voor het eerst tegenover Joey van den Berg zaten. We probeerden het mysterie te ontrafelen waarom één van de grootste talenten uit de opleiding van SC Heerenveen nu als magazijnmedewerker om zes uur 's ochtends uit zijn bed moest en op 23-jarige leeftijd bij Hoofdklasser Alcides speelde. In het kort kwam het erop neer dat Joey een klein boefje was geweest. Maar waar er om de streken van Theo Janssen - drankje, sigaretje - altijd werd geglimlacht, daar werd Van den Berg er keihard op afgerekend.

De middenvelder bedelde in het artikel openlijk om nog één kans. We moesten eraan denken toen we Van den Berg wederom in het pompeblêden-shirt zaterdag zagen uitblinken tegen uitgerekend PEC Zwolle dat hem in 2010 die kans van revanche op zichzelf gunde.

Van den Berg is bezig aan zijn beste seizoen bij SC Heerenveen tot nog toe. Met dank aan Dwight Lodeweges die de middenvelder op de nummer 10-positie neerzette. Als aanjager was Van den Berg al van onschatbare waarde voor dit jonge Friese team, nu is hij dat ook steeds meer in balbezit. Na afloop van de 4-0 galavoorstelling tegen PEC vroegen we Van den Berg of hij gezien zijn goede spel spijt had van zijn verleden. Hij had immers al veel verder kunnen zijn. 'Spijt heb ik niet, ik heb het nodig gehad om hier uiteindelijk te komen', antwoordde de voetballer. Om er aan toe te voegen: 'Natuurlijk droom ik nog van een stap omhoog, ik kan het ook zeker aan. Er moet alleen een club komen die me de kans geeft.'

Bekijk hier het Gillette Pro Klassement met alle beoordelingen van de Eredivisie-spelers
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.