Lodeweges geniet: 'Henk erin, stiftbal, 4-0, wat een luxe...'

Reacties

Voor trainer Dwight Lodeweges was het vooral genieten geblazen. De trainer van SC Heerenveen zag fraaie staaltjes, die uiteindelijk leidden tot een ruime overwinning op PEC Zwolle (4-0).

Lodeweges geniet: 'Henk erin, stiftbal, 4-0, wat een luxe...'

In Friesland was Heerenveen heer en meester en liet nieuweling Sam Larsson, die een van de vier treffers voor zijn rekening nam, bij tijd en wijle liet zien waartoe hij in staat is. 'Sam is een lust voor het oog', zei Lodeweges tegenover FOX Sports.

'Het leek af en toe wel hakdag. Ik weet niet of ik kwaad moet worden om al die hakjes, maar het was ook redelijk effectief', blikte de coach van Heerenveen terug. Voor de rust was het met drie treffers genieten voor het publiek van Heerenveen. In de tweede helft was het daarentegen lang wachten voordat er weer gejuicht kon worden.

Cultheld
Lodeweges liet vlak voor tijd Henk Veerman invallen, de spits die onlangs overkwam van FC Volendam en nu al geliefd is in Heerenveen. 'Het publiek riep al: We willen Henkie zien. Dus Henk erin, stiftbal, 4-0, wat een luxe...', aldus Lodeweges. 'Dan eindigt zo'n wedstrijd natuurlijk fantastisch. Maar het mooiste is dat het publiek vermaakt is en dat we goed gevoetbald hebben.'

Veerman speelde pas zijn tweede wedstrijd in het shirt van Heerenveen, maar wordt nu al gezien als de nieuwe cultheld. 'Dat is erg mooi. De club is als een warm bad. Ik speelde hiervoor in een klein stadion en dan kom je hier binnen. Dat is fantastisch', aldus Veerman, die tegen PEC dus direct zijn eerste Friese treffer aantekende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.