'Joey is een explosief mannetje, maar ik heb 'm er graag bij'

Reacties

Joey van den Berg is momenteel een veelbesproken speler bij SC Heerenveen. Hij manifesteert zich als de drijvende kracht op het middenveld in het team dat het zondag moet opnemen tegen PSV.

'Joey is een explosief mannetje, maar ik heb 'm er graag bij'

Van den Berg was afgelopen zaterdag niet te spreken over Vitesse-trainer Peter Bosz. Die vertelde de middenvelder van SC Heerenveen dat hij normaal moest doen bij een akkefietje met Marko Vejinovic.

De Vitesse-speler acteerde dat het een lieve lust was: hij zette zijn hoofd tegen dat van Van den Berg om vervolgens theatraal neer te vallen.

Explosief
'Vier officials oordeelden dat er niets aan de hand was, dan moet Bosz zich er niet mee bemoeien', zegt Heerenveen-trainer Dwight Lodeweges. 'Ik doe dat ook niet bij zijn spelers. Joey is een explosief mannetje en hij wordt hierdoor zo nu en dan gezocht. Hij legt veel emotie en avontuur in zijn spel en wil ontzettend graag winnen. Maar vergeet niet dat hij ook heel goed kan voetballen, ik heb hem er daarom graag bij.'

Van den Berg kan met zijn ervaring een belangrijke rol spelen in de topper tegen PSV van aankomende zondag. 'Bij winst komen we op één punt van de koploper', weet Lodeweges. 'Dat is de inzet en ik denk dat bij ons iedereen zich wel daarvan bewust is.' 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.