Ji-Sung Park helpt United in blessuretijd aan winst

Manchester United kon zaterdag op het eigen Old Trafford ternauwernood puntenverlies voorkomen. De ploeg van trainer Sir Alex Ferguson kreeg het in de reguliere speeltijd niet voor elkaar laagvlieger Wolverhampton Wanderers stuk te spelen. De winnende treffer in blessuretijd van Ji-Sung Park (foto) bracht uitkomst: 2-1. Ook Fulham besloot maar nipt met een puntje.

Manchester United-Wolverhampton Wanderers 2-1 Bij The Red Devils was de basisplaats van Owen Hargreaves opvallend. De middenvelder maakte na een periode van liefst twee jaar van blessureleed zijn rentree in de basis, maar de Engelsman had weinig plezier van zijn terugkeer. Na slechts zes minuten viel hij opnieuw uit met dit keer een hamstringblessure.

United begon met de Mexicaan Javier Hernández in de aanval. Toch duurde het tot vlak voor rust voordat de thuisploeg op voorsprong kwam. Voormalig PSV'er Ji-Sung Park was trefzeker.

Tot verrassing van het aanwezige United-publiek kon de thuisploeg de voorsprong niet uitbouwen. Integendeel: Sylvan Ebanks-Blake zorgde ervoor dat Wolves langszij kwam. In de slotfase ontwikkelde Manchester weliswaar een slotoffensief, maar bleven de bezoekers aanvankelijk overeind.

In extremis vertolkte Park alsnog een heldenrol. De middenvelder dribbelde knap naar binnen en scoorde met een geniepig schot in de korte hoek.

Door de nipte zege eindigde het jubileumduel van trainer Ferguson in een gelukkige overwinning. De Schot is precies 24 jaar in dienst van United en zag zijn ploeg deze fraaie mijlpaal alsnog opluisteren met een zege.

Blackpool-Everton 2-2Everton moest genoegen nemen met een gelijkspel tegen het team dat met een bescheiden budget voor lijfsbehoud knokt. John Heitinga begon in de basis bij de uitploeg en zag hoe Blackpool-verdediger Neil Eardley na tien minuten de score opende. Drie minuten later maakte Tim Cahill gelijk: 1-1.

Na rust was eenzelfde patroon waarneembaar. In de 48ste minuut nam Blackpool via David Vaughan weer de leiding, maar zijn treffer werd 120 seconden later beantwoord door Seamus Coleman: 2-2. Heitinga verliet het veld dertien minuten voor tijd, hij werd vervangen door aanvaller Jermaine Beckford. Ook hij kon niet meer scoren.

Fulham-Aston Villa 1-1Bij Fulham begonnen Moussa Dembélé en Carlos Salcido in de basis. De Belg en de Mexicaan konden aanvankelijk niet imponeren. Marc Albrighton leek zich drie minuten voor het rustsignaal tot matchwinner te kronen door de eerste treffer op zijn naam te brengen.

Na lang aandringen kwam Fulham pas in de ultieme slotfase langszij. Damien Duff was de maker van het belangrijke doelpunt. Door de remise blijven beide ploegen steken in de middenmoot. Zowel Fulham als Aston Villa vergaarde uit elf duels dertien punten.

Overige uitslagen:

Birmingham City-West Ham United 2-2Blackburn Rovers-Wigan Athletic 2-1 Sunderland-Stoke City 2-0 Foto: VI Images