Jarige uitblinker Di María jubelt: 'De perfecte wedstrijd'

Paris Saint-Germain deelde dinsdagavond een gigantische dreun uit aan Barcelona door de Catalanen op een 4-0 nederlaag te trakteren in de achtste finale van de Champions League. 'We hadden ons geen mooiere avond kunnen voorstellen', aldus Ángel Di María.

De Argentijnse aanvaller opende in de achttiende minuut het bal door op zeer fraaie wijze een vrije trap over de muur in de bovenhoek te krullen. In de 55ste minuut maakte Di María op vergelijkbare wijze zijn tweede en de derde van PSG, maar deze keer uit vrij spel. En dat allemaal op zijn 29ste verjaardag.

'We hadden ons geen betere avond kunnen voorstellen. Met 4-0 winnen van Barcelona op mijn verjaardag is ongelooflijk. Het was de perfecte wedstrijd. We wisten dat we zo'n wedstrijd om de mat moesten leggen om van Barcelona te winnen. We hebben de wedstrijd negentig minuten gecontroleerd', aldus de jarige tegenover de officiële kanalen van de Champions League.

De Parijzenaren lijken daarmee eindelijk klaar om de zo lang gekoesterde wens van de eigenaar in vervullig te laten komen en mee te dingen naar de Champions League-winst, zo vindt Di María. 'We hebben de afgelopen jaren al laten zien dat we het kunnen, maar nu lukt het. Ons doel is om de finale te bereiken en die te winnen.'