Japan imponeert tegen België, Duitsland verslaat Engeland

Japan kan met een bijzonder goed gevoel terugkijken op zijn Europese oefentrip, want op het gelijkspel tegen Nederland volgde een overwinning tegen België. Duitsland deelde een gevoelige tik uit aan Engeland, door in Londen nipt te winnen.

België-Japan 2-3
Enkele dagen na het gelijkspel tegen Nederland (2-2) zette Japan wederom een prestatie van formaat neer tegen een land uit de toptien van de wereldranglijst. Voor België is het na de 2-0 nederlaag tegen Colombia van donderdag de tweede verliespartij in korte tijd.

Het duel kende vanuit Belgisch perspectief een voortvarende start. In de vijftiende minuut omspeelde Romelu Lukaku de Japanse doelman Eiji Kawashima, waarna hij collega-aanvaller Kevin Mirallas een niet te missen kans bood: 1-0. Japan liet zich echter niet kisten. Yoichiro Kakitani kopte zeven minuten voor rust de 1-1 tegen de touwen, niet lang nadat Shinji Kagawa op de paal had geschoten.

Na rust nam Keisuke Honda (midden op foto boven) de gasten bij de hand. De ex-speler van VVV-Venlo maakte zelf in de 53ste minuut de 1-2 en gaf tien minuten later met een fraai wippertje de assist voor de 1-3 van Shinji Okazaki. Tien minuten voor tijd verzachtte Toby Alderweireld het Belgische leed enigszins met een rake kopbal. Even eerder had eenzelfde inzet van Daniel Van Buyten de lat als eindstation.

Engeland-Duitsland 0-1
De Engelse nationale ploeg zal weinig vertrouwen hebben overgehouden aan de recente interlandperiode. Op de thuisnederlaag tegen Chili (2-0) van vrijdag volgde dinsdag weer een verliespartij voor eigen publiek, want ditmaal bleek Duitsland een maatje te groot.

Die Mannschaft kwam op slag van rust op voorsprong. Per Mertesacker, die zijn brood bij de Engelse topclub Arsenal verdient, nam de treffer voor zijn rekening. De boomlange centrumverdediger kopte raak (foto onder) na een voorzet van Toni Kroos. Na rust hield de debuterende Duitse doelman Roman Weidenfeller zijn doel met wat geluk schoon. De sluitpost van Borussia Dortmund had geen antwoord op een pegel van Andros Townsend, maar zag de bal tot zijn opluchting op de paal stranden. Kort daarna greep hij goed in bij een doelkans van Daniel Sturridge.

Duitsland kan door de overwinning terugblikken op een verdienstelijke week, want het bleef op de been tegen twee aansprekende tegenstanders. De overwinning op Wembley werd namelijk voorafgegaan door een 1-1 uit tegen Italië.

{"title":"TOTO daagt jou uit bij actie: kies tussen Atalanta en Leverkusen!","titleMobile":"TOTO daagt jou uit bij actie: kies tussen Atalanta en Leverkusen!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:c9636488-2157-4e34-b051-1ddde37e2819","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Bij de welkomstactie (24+) is er een speciale notering voor een zege in de reguliere speeltijd.","textMobile":"Bij de welkomstactie (24+) is er een speciale notering voor een zege in de reguliere speeltijd."}