Janssen schiet AZ op weg naar voorronde Europa League

Reacties

AZ heeft na een ruime zege op De Graafschap een grote stap gezet naar de voorronde van de Europa League. In Alkmaar was de ploeg van trainer John van den Brom met 4-1 te sterk en was topscorer Vincent Janssen weer eens van grote waarde.

Janssen schiet AZ op weg naar voorronde Europa League

De tweevoudig Oranje-international zorgde na ruim tien minuten voor opluchting bij het thuispubliek door de 1-1 binnen te schieten. Janssen mocht aanleggen vanaf elf meter en schoot de bal verwoestend hard in de kruising.  Voor de spits alweer zijn 26ste treffer van dit seizoen en zijn twintigste Eredivisie-doelpunt in 2016.

Na de goal van Janssen voerden de Alkmaarders voor rust de score eenvoudig op naar 3-1 dankzij Ridgeciano Haps en Alireza Jahanbakhsh. En dat terwijl De Graafschap na acht minuten brutaal de score had geopend na een droge knal van Mark Diemers. De 22-jarige middenvelder liet zijn derde treffer in de Eredivisie aantekenen, opvallend genoeg alledrie tegen AZ. Diemers was vorig seizoen al twee keer trefzeker tegen de Alkmaarders namens FC Utrecht.

Na de hervatting bepaalde Joris van Overeem namens AZ de eindstand op 4-1, waardoor de Alkmaarders de vierde plaats bijna niet meer mis kunnen lopen. Volgende week wacht de confrontatie met achtervolger FC Utrecht, dat in Arnhem te sterk was voor Vitesse. De voorsprong op FC Utrecht bedraagt drie punten, terwijl het doelsaldo (+15 om +11) ook in het voordeel is van AZ. De Utrechters moeten volgende week zondag met drie doelpunten verschil winnen om AZ van de vierde plaats te stoten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.