Van den Brom en Vreman kijken al naar laatste speelronde

Reacties

AZ en De Graafschap nemen het komende zondag in de 33ste speelronde tegen elkaar op, maar de trainers van beide ploegen zitten met hun hoofd al bij de wedstrijd in de laatste en voor beide clubs waarschijnlijk beslissende speelronde van de Eredivisie.

Van den Brom en Vreman kijken al naar laatste speelronde

John van den Brom bezet met de Alkmaarders na 32 speelronden de vierde plaats en die geeft na de bekerwinst van nummer drie Feyenoord recht op deelname aan de derde voorronde van de Europa League. 'Dat is wat we graag wilden, het is nu aan ons om het seizoen ook als nummer vier af te sluiten', zegt de hoofdcoach van AZ in gesprek met het clubkanaal.

Dat is namelijk nog geen uitgemaakte zaak. FC Utrecht en Heracles Almelo volgen op drie punten. 'Maar we kijken niet naar Utrecht, we kijken niet naar Heracles', stelt Van den Brom, die tegen De Graafschap enkel de revaliderende Fernando Lewis nog moet missen. 'We kijken naar onszelf. We staan op de vierde plaats, met drie punten voorsprong. Met de uitwedstrijd tegen Utrecht in de laatste speelronde nog op het programma moet je minimaal drie punten voor blijven staan. Daarom moeten we thuis tegen De Graafschap vol voor de winst gaan en daarna zien we wel weer.'

Van den Brom kiest voor het duel met de huidige nummer zeventien van de ranglijst voor de vaste basiself. 'Ze zeggen niet voor niets: never change a winning team. De jongens hebben het goed gedaan, de vastigheid is daar, dus ze mogen het weer laten zien.' Zijn collega in Doetinchemse dienst is dezelfde mening toegedaan, want ook hij geeft het vertrouwen aan de spelers die FC Utrecht vorige week tijdens de midweekse speelronde met 2-0 versloegen.

'Ik verwacht in Alkmaar een zelfde soort wedstrijd als tegen Utrecht', zegt Jan Vreman op de clubsite van De Superboeren. Of hij ook een overwinning verwacht, laat hij in het midden, maar ook Vreman kijkt al uit naar zondagavond. 'Het meest voor de hand liggende scenario dat wij krijgen is nacompetitie spelen', zegt de hoofdcoach, doelend op de vier punten voorsprong op hekkensluiter SC Cambuur. 'Zondag gaan we kijken wat we zelf hebben gedaan tegen AZ en wat de concurrenten hebben gedaan, daarna kunnen we weer verder kijken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.