AZ weet het net makkelijk te vinden tegen De Graafschap

Reacties

● AZ won twaalf van de zestien Eredivisie-ontmoetingen met De Graafschap in eigen huis (G1, V3).

AZ weet het net makkelijk te vinden tegen De Graafschap

● De Alkmaarders verloren slechts een van de laatste veertien ontmoetingen met de Superboeren (thuis en uit - W9, G1).

● AZ kwam in dertien van de laatste veertien ontmoetingen met De Graafschap tot scoren en maakte in deze reeks 34 doelpunten (gemiddeld 2,4 per wedstrijd).

● Met 63 doelpunten heeft AZ de productie van vorig seizoen al geëvenaard, terwijl de Alkmaarders nog drie treffers verwijderd zijn van het totaal uit het kampioensjaar (66 in 2008/09).

● Alireza Jahanbakhsh (39) en Vincent Janssen (81) zijn de enige spelers van AZ die sinds de winterstop meer dan 25 keer schoten.

● Joris van Overeem was dit seizoen zes keer aangever bij een goal van Vincent Janssen en is daarmee tot nu toe de speler met de meeste assists op één specifieke teamgenoot in 2015/16.

Joris van Overeem weet Vincent Janssen goed te vinden.
Joris van Overeem weet Vincent Janssen goed te vinden.

● De Graafschap (28 procent) en AZ (25 procent) zijn de twee Eredivisie-teams die relatief gezien de meeste tegendoelpunten kregen van buiten het strafschopgebied (gemiddelde in Eredivisie is 16 procent).

● De Graafschap heeft dit seizoen een schotconversie van 8,5 procent (inclusief geblokkeerde schoten); zes van de acht degradanten uit de afgelopen drie seizoenen hadden een schotconversie van minder dan 9 procent.

● De Graafschap kwam in de laatste zeven Eredivisie-duels tot scoren en kan voor het eerst sinds december 2002 een reeks van acht neerzetten op het hoogste niveau.

● Vincent Vermeij komt dit seizoen elke 222 minuten tot scoren; de laatste De Graafschap-speler (minimaal vijf goals) met een beter gemiddelde in een Eredivisie-seizoen was Loïc Loval-Landré in 2004/05 (206 minuten per doelpunt, vijf goals).

    Bron: Opta Sports

    Bekijk hier al onze video's
    Gerelateerde artikelen
    Praat mee

    Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

    Reacties worden op dit moment geladen.