Jansen op de valreep van De Graafschap naar Roda JC

Reacties

Anco Jansen vertrekt op de valreep alsnog bij De Graafschap. De 24-jarige aanvaller was al de gehele transferperiode op zoek naar een nieuwe club en heeft die nu gevonden. Roda JC Kerkrade heeft daardoor alsnog zijn gewenste spits binnen.

Jansen op de valreep van De Graafschap naar Roda JC

'Ik kan het nog nauwelijks beseffen, maar ik ben superblij dat alles toch nog is goedgekomen', reageert Jansen op zijn transfer tegenover Voetbal International. 'Ik heb er lang op moeten wachten, maar ik kan me eindelijk laten zien in de Eredvisie.'

Ook bij De Graafschap zijn ze blij met het einde van deze transfersoap. Om 18.30 uur vrijdag meldde Roda JC zich voor het eerst in Doetinchem, waarna de transfer net voor het sluiten van de markt werd afgerond. Naar verluidt ontvangen De Superboeren 250 duizend euro.

'De wens van Anco was al langere tijd bij ons bekend, maar onze voorwaarden waren ook helder', aldus technisch manager Roland Vroomans van De Graafschap. 'Op deze manier hebben alle partijen er een goed gevoel aan over gehouden. Anco is klaar voor een stap naar de Eredivisie en was niet meer langer te behouden. Met Brahim Darri en Vincent Vermeij hebben we vervangers voor Anco en Piotr Parzyszek, terwijl Dean Koolhof zich nadrukkelijk laat zien.'

De transferperiode was zowel voor Roda als Jansen tot dusver een frustrerende aangelegenheid. Jansen kon rekenen op de belangstelling van een hele rits Eredivisieclubs, waaronder SC Cambuur en Go Ahead Eagles, terwijl Roda JC naast het aantrekken van Lars Veldwijk (Excelsior) en voormalig SC Heerenveen- en Vitesse-aanvaller Lasse Nilsson (IF Elfsborg) greep.

Jansen en Roda kunnen nu toch met een glimlach terugdenken aan de eerste maand van 2014. Op de laatste dag van de transfermarkt kwamen club en speler een drieënhalf jarig contract overeen, waardoor Jansen zijn gewenste stap naar de Eredivisie heeft en Roda de schorsing van Krisztián Németh en de blessure van Frank Demouge kan opvangen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.