De Graafschap laakt Cambuur: 'Nooit van Ype Smid gehoord'

Reacties

De Graafschap begrijpt niets van de ophef die door SC Cambuur is gemaakt over het afketsen van de komst van Anco Jansen naar Leeuwarden. Voorzitter Ype Smid van de Friezen liet zich niet mals uit over De Graafschap, dat hij een gebrek aan fatsoen verweet.

De Graafschap laakt Cambuur: 'Nooit van Ype Smid gehoord'

Henk Bloemers, algemeen directeur van de Eerstedivisionist, snapt daar weinig van. Sterker nog: hij zegt nooit met Smid te hebben gesproken. 'We hebben nog nooit van Ype Smid gehoord', aldus Bloemers in Voetbal International. 'Alle contacten liepen met Gerald van den Belt en dat  verliep op een goede manier. We hebben altijd een prima relatie onderhouden met Cambuur, dit verbaast ons zeer.'

'Heel vreemd dat een voorzitter zich dan zo uit en dat iemand zich verlaagt tot dergelijke teksten. Zo ga je niet met elkaar om', vervolgt Bloemers. Smid erkent dat hij zijn via Twitter geuite kritiek misschien beter voor zich had kunnen houden. 'Het was van mij misschien niet wijs om die tweet te sturen, maar ik had er alle aanleiding toe. Dat een deal niet doorgaat vind ik niet erg, maar hier ging het me om de manier waarop. Het klopt dat ik Henk Bloemers niet ken, maar ik ben volledig op de hoogte gehouden door Gerald van den Belt.'

Behalve Cambuur, dat Martijn Barto en Oebele Schokker in ruil voor Jansen aanbood, hebben ook Roda JC en PEC Zwolle interesse voor de productieve speler van De Graafschap.

Lees in VI van deze week meer over De Graafschap, dat een sportieve crisis doormaakt en mogelijk aan de vooravond van een revolutie staat. De nieuwe VI kun je hier bestellen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.