Janse ontkent betrokkenheid bij Italiaans omkoopschandaal

Reacties

Jens Janse zegt dat zijn naam onterecht door het slijk wordt gehaald in Italië. De Nederlandse verdediger van Ternana wordt genoemd als verdachte in een groot omkoopschandaal.

Janse ontkent betrokkenheid bij Italiaans omkoopschandaal

'Het is totale onzin', reageert de ex-speler van NAC Breda en Willem II tegenover Voetbal International. 'Ik ga maatregelen nemen tegen de mensen die mijn naam ten onrechte in een schadelijk daglicht brengen. Ik bekijk met mijn advocaat welke stappen ik kan nemen.'

Janse is een van de spelers die genoemd wordt in een document van de Italiaanse justitie, die onderzoek doet naar matchfixing tijdens het afgelopen seizoen met Catania als middelpunt. Ex-president Antonio Pulvirenti van Catania heeft toegegeven dat hij de afgelopen maanden vijf keer tegenstanders heeft omgekocht, om Catania zo van degradatie uit de Serie B te behoeden. Een van de besmette wedstrijden is Catania - Ternana (2-0) van 24 april.

Tussenpersoon
Janse weet waarom juist hij genoemd wordt. In de afgeluisterde gesprekken die als bewijsmateriaal dienen in de zaak, wordt door mensen van Catania rond het duel met Ternana over een Nederlandse tussenpersoon gesproken. 'Aangezien ik de enige Nederlander bij Ternana ben, is de link dan snel gelegd. Maar de persoon over wie ze het hebben ken ik niet. Niemand heeft mij ergens voor benaderd. En ik speelde tegen Catania juist een goede wedstrijd.'

De verdediger is kwaad over de ontstane commotie. 'Ik ben niet eens verhoord, maar het hele verhaal wordt enorm groot gemaakt. Zo gaat dat in Italië. Iedereen denkt nu rare dingen over mij, zonder dat ze weten wat er aan de hand is. Uiteindelijk zal blijken dat ik onschuldig ben', zegt hij. Janse staat sinds september onder contract bij Ternana. De 28-jarige verdediger speelde eerder bij Dinamo Tbilisi, Córdoba, NAC en Willem II.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.