Zware straf dreigt voor Catania na bekentenis Pulvirenti

Reacties

Catania-eigenaar Antonio Pulvirenti heeft maandag bekend dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan diverse pogingen tot omkoping. Dat heeft de Siciliaanse club in een officieel statement bevestigd. Er dreigen zware straffen.

Zware straf dreigt voor Catania na bekentenis Pulvirenti

Pulvirenti werd net als zes andere verdachten onlangs aangehouden op verdenking van matchfixing. Vandaag gaf hij toe in het seizoen 2014/15 inderdaad contact te hebben opgenomen met diverse partijen om de uitkomst van enkele competitiewedstrijden in de Serie B te beïnvloeden. Pulvirenti wilde daarmee voorkomen dat zijn club zou degraderen.

Pulvirenti probeerde zijn invloed vervolgens te bagatellisseren. Hij stelde dat zijn pogingen tot omkoping de wedstrijden maar weinig hebben beïnvloed. Opvallend, want van de vijf wedstrijden die verdacht zijn (tegen Varese, Trapani, Latina, Ternana en Livorno) eindigden vier in een zege voor de Sicilianen. Catania bleef mede daardoor behouden voor de Serie B. Dit seizoen eindigden De Olifanten op de vijftiende plaats op het tweede niveau in Italië.

De bekentenissen van Pulivrenti hebben mogelijk verstrekkende gevolgen, want Italiaanse media suggereren dat Catania door de Italiaanse bond (FIGC) zal worden teruggezet naar de Lega Pro, het derde niveau in Italië, en dat het met een flinke puntenstraf zal beginnen aan het nieuwe seizoen. Pulvirenti wordt waarschijnlijk voor het leven geschorst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.