Catania verdacht van grootschalige omkoping

Reacties

Voor de tweede keer in korte tijd is Italië opgeschrikt door een omkoopschandaal. Catania zou afgelopen seizoen op grote schaal wedstrijden hebben gefixt.

Catania verdacht van grootschalige omkoping

De Italiaanse justitie heeft zeven verdachten aangehouden, onder wie eigenaar Antonio Pulvirenti en directeur Pablo Cosentino van Catania. Zij worden gezien als spil in het vuile spel van de club die zijn wedstrijden onder de rook van de vulkaan Etna speelt.

De club die in het seizoen 2013/14 uit de Serie A degradeerde stond er halverwege het afgelopen seizoen dermate slecht voor, dat degradatie uit de Serie B dreigde. Om die sportieve ramp af te wenden heeft Catania volgens justitie op grote schaal tegenstanders omgekocht. In totaal zouden zeven wedstrijden gekocht zijn door de Siciliaanse club, die daardoor net boven de degradatiestreep eindigde.

Kortgeleden werden in Italië al tientallen personen gearresteerd in verband met een grootschalig omkoopschandaal in de derde en vierde divisie. Daarnaast was het Italiaanse voetbal de afgelopen jaren in de ban van Calciopoli en Calcioscommese; twee schandalen waarbij ook grote clubs uit de Serie A betrokken waren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.